Sezónní model provozu na lince Českých aerolinií mezi Almaty

14.09.2015 13:04

Pravidelná linka Českých aerolinií mezi Almaty a Prahou bude i nadále provozována jako sezónní. Poslední let v letošní letní sezóně bude z Almaty vypraven 7. října 2015. V nadcházející zimní sezóně 2015/2016 nebude linka provozována stejně jako v loňské zimní sezóně.

Sezónní model provozu na lince Českých aerolinií mezi Almaty
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

České aerolinie nicméně letos počítají s jednotlivými lety mezi Almaty a Prahou před a po tradičních vánočních a novoročních svátcích. S obnovením provozu na lince mezi Almaty a Prahou České aerolinie počítají opět v letní sezóně 2016.

K rozhodnutí Českých aerolinií zachovat stávající model sezónního provozu na lince mezi Almaty a Prahou přispěly zejména oslabení tenge vůči světovým měnám a současně aktuální ekonomická situace v Kazachstánu. Oba faktory pak snižují koupěschopnost místního obyvatelstva a v konečném důsledku poptávku po cestách do České republiky v zimním období.

České aerolinie situaci na kazašském trhu dlouhodobě sledují a analyzují, své rozhodnutí konzultovaly také s nejvýznamnějšími místními touroperátory. K zachování původního sezónního modelu provozu došlo po vzájemné dohodě. „Za současné situace na kazašském trhu by celoroční provoz mezi Almaty a Prahou nedával ekonomický smysl,“ řekl Ján Tóth, ředitel Českých aerolinií pro Obchod, aliance a marketing.

I přes rozhodnutí zachovat sezónní model provozu, v období tradičních vánočních a novoročních svátků na přelomu prosince a ledna plánují České aerolinie vypravit z Almaty pět zpátečních letů do Prahy. Odlety z Almaty jsou naplánovány vždy na úterý 16., 23. a 30. prosince 2015, a také na 6. a 13. ledna 2016 v tradičním čase v 10:50 s příletem do Prahy ve 12:30. Zpáteční spoje do Almaty budou z Letiště Václava Havla Praha vypraveny 15., 22., 29 prosince 2015 a 5. a 12. ledna 2016 ve 22:00.

Provoz mezi Almaty a Prahou plánují České aerolinie obnovit opět v letní sezóně 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…