Show Jana Krause: Trenér s grácií, Donutil II. a vše, co jste chtěli vědět o menstruaci, a báli jste se zeptat…

03.09.2014 9:50

Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání trenér František Straka, herec Martin Donutil a odbornice na ženské cykly Dagmar Kožinová. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 3. září ve 21.35 na Primě.

Show Jana Krause: Trenér s grácií, Donutil II. a vše, co jste chtěli vědět o menstruaci, a báli jste se zeptat…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

Moderátor, jak je v pořadu jeho neodmyslitelným zvykem, nejdříve glosoval to, co ho z aktuálního dění zaujalo – za zmínku stojí jeho analýza moderního sdílení, ať už jde o spolujízdu, sdílení gauče, kola či partnerky. Podle průzkumu jsou sdílení nakloněni nejvíce mladí a inteligentní lidé. „Já bydlím se svou rodinou, jezdím ve svém vlastním autě – čili život starého nevzdělaného primitiva. A jediné, co můžu udělat, tak že si založím klub, kde budeme tyhle starosti sdílet – a bude se to jmenovat Old kretén Sharing!“

Prvním z hostů byl František Straka, fotbalový trenér, který budí emoce, vždy je dokonale oblečený a dobře naladěný. Jan Kraus vzpomenul všechny současné Františkovy funkce a aktivity, ale nezapomněl se vrátit i k jeho neskutečným zážitkům v minulých letech. „Vy jste byl považován za zlatého Sparťana – a pak jste šel trénovat Slávii a v zemi hrozila občanská válka!“ „Ona skoro byla…“ připustil slavný trenér a moderátor se zamyslel nad dalším vývojem vzpomínané doby a uzavřel to ironicky obdivným: „Naštvat oba ty tábory, jak Spartu, tak Slávii, tak to by mě nenapadlo!“ Jan Kraus divákům připomněl šestnáct let, které s fotbalem František Straka strávil v Německu, nicméně dál spolu rozebírali český fotbal, jeho fanoušky a situaci. Například to, že dřív byly fanoušků plné stadiony… „Dřív taky nebyla jiná zábava,“ rýpnul si moderátor. Podle hosta dnes prý bohužel hodně talentů hned uteče do zahraničí. „A Vy byste zůstal raději v Příbrami? Jako že si ti mladí mají říct – ne ne, já zůstanu tady, udřu se k smrti, zadarmo – a nebo na dluh!“ zlehčil opět Jan Kraus probírané téma. Pak se snažil přijít na kloub tomu, jak je možné, že měl host jako fotbalista tolik pozic, že byl například i obránce. Stejně tak si rýpnul do toho, že je pan Straka také slovenským trenérem. Ten uvedl několik aspektů, které jednoznačně mluví v jeho prospěch, za čtyřicet dnů jeho působení už má se slovenským týmem skvělé výsledky. Od fotbalu Jan Kraus přešel k tomu, že se pan Straka dobře obléká a vůbec na sebe velmi dbá. „Já nesnáším, když někdo smrdí. Když je někdo zpocený při sportu, tak to je normální, ale když přijdete do společnosti…“ nedopověděl host, ale zatvářil se tak, že všem bylo jasné, co má na mysli. „Já ale mluvil o oblečení, ne o smradu!“ upřesňoval moderátor. „Ale to spolu souvisí!“ vrátil mu poznámku host. „Tak třeba někdo může být zmuchlaný, ale voňavý,“ nedal se Jan Kraus. „Tak to je málokdy!“ udělal rezolutní tečku za touto diskuzí pan Straka. Jan Kraus tedy raději změnil téma a nabídl hostovi jeho oblíbený nápoj – panáka olivového oleje. František s gustem nabídnutou sklenku vypil, a jako by se mu vlila nová krev do žil. Jan Kraus si do oleje jen namočil houstičku, namáčeli si j pak do něho společně a hovor najednou dostal nepřehlédnutelně příjemný, žoviální tón. Rozpravu dvou gurmánů u olivového oleje zakončil moderátor velmi trefně: „Víte, co se říká? Že jídlo je sex starých!“ a společným smíchem jejich popovídání skončilo.

Další host, Martin Donutil, byl moderátorem uveden jako mladý herec a shodou okolností syn herce Miroslava Donutila. „Já říkám svým dětem – taky by váš otec mohl být vrah, a bylo by to ještě těžší!“ uklidnil ho Jan Kraus. „Takhle jsem o tom ještě nepřemýšlel…“ usmál se Martin a souhlasil s tím, co připomínal moderátor – že stejně jako jeho otec začínal i on v divadle Husa na Provázku, kde dokonce i spolu hrají. Jana Krause také například zajímalo, zda spolu konzultují divadlo. „Toho jsem se bál, aby otec nebyl spíš kantor než tatínek, ale je to dobré, moc mě nemučí, dal mi volný prostor, abych byl blbej, když budu blbej…“ Pan Kraus pak chtěl vědět, jaké bylo Martinovo dětství, jestli netrpěl tím, že jeho táta nebyl tak často doma. „Mně vychovávala máma a s tátou jsme jezdili na dovolené,“ smál se Martin a dal jasně najevo, že jeho dětství žádné škraloupy v tomto ohledu nemělo. „Ono příliš otce nedělá dobře,“ připojil se nejspíš s vlastní zkušeností moderátor. Společně pak konfrontovali své zkušenosti slavných otců a jejich slavných synů: „Ono vám to někdy pomůže, a někdy vám to naopak hodí klacek pod nohy…“ zamyslel se Martin. Společně pak ještě probírali divadlo a nechyběly narážky na vztahy Prahy a Brna a odvěké škádlení se mezi nimi.

Největší zvědavost vzbudila v publiku Dagmar Kožinová, podle slov Jana Krause zakladatelka projektu Ženské cykly. Paní Kožinová vysvětlila, co ji k tomu vedlo – její manažerská pozice, která u žen prý vede k tomu, že se snaží vyrovnat mužům, ale vždy narazí na to, že to nejde, právě kvůli menstruaci a menstruačnímu cyklu. Moderátor byl zjevně lehce nervózní a postupně svými dotazy odkrýval jedno z mála posledních společenských tabu: „Třeba krev v reklamách je modrá, ne červená, to pak může nějakého nezkušeného mladíka zmást…“ S paní Kožinovou pak řešily problémy čtyř období menstruačního cyklu, a dozvídal se věci, které ho evidentně zajímaly. „To jste si nevšimnul, že to, co jeden den na ženu zabírá, na ni druhý den neplatí?“ „To jsem si všimnul!“ s udivením připustil Jan Kraus. Postupně spolu probrali všechny čtyři fáze ženského cyklu – „období stařeny“, „období mladé dívky“, „období milenky“ a „období čarodějky“. „Takže vlastně muž žije každý týden s jinou ženou!“ pochopil Jan Kraus a bylo vidět, že má na jazyku stále mnoho nevyřčených otázek! Odpovědi paní Kožinové hltal nejen on, ale celé publikum!

Nenechte si ujít neopakovatelnou talkshow Jana Krause, tentokrát plnou zajímavých informací, jdoucích až k jádru vztahů mezi muži a ženami! Ve středu 3. 9. ve 21.35.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…