Silnice v Moravskoslezském kraji vylepší přes půl miliardy korun z EU

21.10.2014 14:36

Evropská unie přispěje dotací 567 milionů korun na modernizaci pěti úseků silnic v Moravskoslezském kraji. Chystá se například výstavba okružní křižovatky v Karviné nebo rekonstrukce silnice mezi Krmelínem, Brušperkem a Fryčovicemi. Evropskou dotaci dnes schválila Regionální rada Moravskoslezsko. Nositelem projektů je Moravskoslezský kraj, který tak pokračuje v modernizaci silnic II. a III. třídy financované evropskými prostředky.

Silnice v Moravskoslezském kraji vylepší přes půl miliardy korun z EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Díky evropské dotaci vznikne okružní křižovatka na silnici č. III/4688 v Karviné, a to na křižovatce ulic Havířská, Sportovní a Jaroslava Vrchlického. Chystá se také rekonstrukce silnice II/486 mezi Krmelínem, Brušperkem a Fryčovicemi. Modernizací projde silnice č. II/647 Mariánskohorská v Ostravě, ve směru na Ostravu-Přívoz. Po rekonstrukci opěrných zdí v Jindřichově bude bezpečnější silnice č. II/457 a lépe se pojede také po rekonstruované silnici č. II/465 mezi Horní Lhotou a Zátiším.     

Práce na projektech by měly probíhat do konce roku 2015.

Dotace pokryje až 85 % nákladů, zbylé prostředky uhradí Moravskoslezský kraj.

„Jen v letošním roce jsme na projekty modernizace silnic v kraji schválili evropskou dotaci v součtu 1,5 miliardy korun. V součtu od roku 2007 pomohla vylepšit stav silnic a komunikací dotace více než 4 miliardy korun z EU,“ sečetla Kateřina Dostálová, ředitelka Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko.  

Regionální rada Moravskoslezsko je zodpovědná za uplatnění přibližně 20 miliard korun z EU na rozvoj regionu. Za uskutečněné projekty a jejich části proplatila od roku 2007 přes 13 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…