Soukromá zařízení zvou podruhé na celostátní den otevřených dveří

23.10.2013 17:51

Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska (SSŠČMS) naplánovalo na středu 13. listopadu celostátní den otevřených dveří na všech svých členských institucích. Zájemci tak budou mít šanci navštívit nejen základní a střední školy, ale také odborná učiliště či mateřinky, a to netradičně v jednom jediném termínu.

Soukromá zařízení zvou podruhé na celostátní den otevřených dveří
Foto: SSŠVT
Popisek: Soukromá střední škola výpočetní techniky NEPOUŽÍVAT

Letošní ročník bude již druhým v historii. Loňská premiéra totiž u rodičů a jejich dětí zaznamenala velký ohlas. „Den otevřených dveří pořádaný v jednotném termínu je pro Českou republiku unikátem a dokazuje vzájemnou spolupráci mezi školami, které jsou členy Sdružení,“ přibližuje Vladimír Kolder, předseda SSŠČMS. „Denně jsme konfrontováni s řadou mýtů, které o soukromých školách panují,“ dodává. Celostátní den otevřených dveří má být jedním z prostředků, jak proti nim bojovat. „Chceme veřejnost přesvědčit, že soukromé školy nabízejí oproti státním řadu bonusů. Ať už jde o moderní vyučovací prostory, individuální přístup k žákům nebo rodinnou atmosféru,“ vysvětluje Kolder.

Soukromé školy a školky nejsou na rozdíl od veřejných plně dotovány z rozpočtu, takže ke svému provozu mnohdy potřebují finanční podporu v podobě školného. Ze zákona si ovšem nesmí rozdělovat zisk, proto veškeré příjmy investují zpět do vzdělávání a provozu. Studenti tak pracují s kvalitnějšími pomůckami, zapojují se do atraktivních projektů a soutěží, komunikují s oborovými špičkami. „Dobrá soukromá zařízení nabízejí spoustu doplňkových činností, úzce například spolupracují s firmami v regionu, takže žáci mají šanci na zajímavé a netradiční praxe,“ doplňuje Kolder. „Osobní návštěva v rámci dne otevřených dveří je tím nejlepším způsobem, jak vybranou školu poznat. Pro bližší informace k organizaci celostátního dne otevřených dveří ale doporučuji sledovat webové stránky jednotlivých škol,“ uzavírá.

Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska, o.s. je občanské sdružení, které v České republice zastupuje více než 350 soukromých škol (což představuje asi 60 % ze všech). Jeho posláním je vytváření příznivých a rovných podmínek pro práci a fungování všech škol bez rozdílu zřizovatele. Sdružení zároveň dbá na rozvoj a kvalitu svých členů, a to především díky třístupňovému hodnocení kvality podle mezinárodní certifikace ISO. Více informací na www.soukromeskoly.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…