Soutěž Jeden den hejtmanem vstoupila do finále

11.03.2016 17:11

Návrhy na řešení dopravy v kraji, zlepšení zdravotní péče v nemocnicích, volební klipy, kandidátské programy, plakáty i odznáčky - to vše si připravili účastníci finálového kola soutěže Jeden den hejtmanem, které se dnes, v pátek 11. března 2016, uskutečnilo v prostorách Gymnázia Brno, Vídeňská.

Soutěž Jeden den hejtmanem vstoupila do finále
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Soutěžní týmy  přivítal hejtman Michal Hašek. „Jsem velmi zvědavý na témata, která jste si zvolili, problémy, které chcete prezentovat. Nemohou vyhrát všichni, jak jsem avizoval, první tři družstva stráví jeden pracovní den se mnou. Bude to pracovní den v Jihomoravském kraji, pokusím se, aby program byl ten den co nejatraktivnější a výjezdní. Děkuji za odvahu, všem držím palce a těším se na průběh finále,“ řekl hejtman Hašek.

Ředitel pořádajícího gymnázia David Andrle vyjádřil přesvědčení, že soutěž pro účastníky představuje jeden z pilířů středoškolského studia: „Věřím, že téměř půlroční snažení včetně seminářů o politickém marketingu, semináře o roli samosprávy a krajského úřadu a vaše samotné pátrání po problémech, příprava prezentace Vám otevřelo obzory“.

Soutěžící, kandidáti na hejtmana, měli za úkol se svým týmem dvou až tří poradců připravit jedno nebo několik témat, která jsou podle jejich názoru vhodná pro oslovení občanů v oblasti krajské politiky a současně je podle nich nutné je v horizontu několika let řešit. Pro tato témata si mohli připravit nejrůznější výstupy – plakáty, prezentace, video kampaň ve formě klipů, vlastní oslovení občanů apod.

Podrobnosti o soutěži jsou na http://www.jedendenhejtmanem.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…