Společnost DPD myslí na své zaměstnance i jejich rodiny

08.04.2014 17:20

Společnost DPD, přední evropský poskytovatel zásilkových služeb, získala plný certifikát projektu Audit rodina & zaměstnání. Tento společný projekt Ministerstva práce a sociálních věcí a Národního centra pro rodinu odměnil společnost za realizaci personální politiky vstřícné k rodině a za sladění rodinného a pracovního života svých zaměstnanců. Slavnostní vyhlášení a předání certifikátů se uskutečnilo 24. února 2014 za účasti náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku Zuzany Jentschke Stöcklové.

Společnost DPD myslí na své zaměstnance i jejich rodiny
Foto: red
Popisek: DPD

Projekt optimalizace personální politiky v souladu s MSPV ČR běží ve společnosti DPD od začátku roku 2012. Prvotním krokem bylo propůjčení základního certifikátu, jehož součástí byl akční plán konkrétních opatření. Díky pečlivému naplnění všech bodů se DPD v letošním roce podařilo získat plný certifikát dokládající výrazně prorodinnou personální orientaci. Certifikát deklaruje cestu společenské odpovědnosti s cílem co nejlépe sladit pracovní a osobní životy všech zaměstnanců. Neznamená to však, že jeho získáním aktivity  firmy v této oblasti končí. I nadále se bude tímto segmentem zabývat, monitorovat a vyhodnocovat potřeby a představy  zaměstnanců a dále je rozvíjet.

Nezávislý audit v rámci tohoto projektu vyzdvihnul zejména pozitivní přístup v oblasti pružných forem práce a kladný vztah k čerpání neplaceného volna v době mimořádných osobních událostí. Ocenil i spolupráci se zaměstnanci, kteří aktuálně čerpají mateřskou či rodičovskou dovolenou. Díky cíleným aktivitám v oblasti interní komunikace se zvýšila i informovanost o dění ve všech oblastech činnosti firmy, posílila se vzájemná komunikace napříč firmou i směrem k zaměstnancům-rodičům na mateřské a rodičovské dovolené.

„Propojujeme běžné aktivity pro naše zaměstnance s aspekty společenské odpovědnosti. Při organizaci dětského dne nám například pomáhají neziskové organizace, které dlouhodobě podporujeme. Nezapomínáme ani na programy zdraví pro naše  zaměstnance  a jejich rodinné příslušníky či aktivity na poli ekologie. Naší snahou je vytvářet zaměstnancům příjemné pracovní prostředí a zároveň posílit jejich odpovědné chování v profesním i osobním životě. Máme radost, že tento přístup u našich zaměstnanců funguje a že jej navíc oceňují i nezávislí odborníci“, říká Soňa Štroufová, HR ředitelka DPD CZ.

Aktivit vyvinutých v této oblasti využila společnost DPD i při zapojení do soutěže Společnost přátelská rodině vyhlášenou Sítí mateřských center o.s. Hodnoceny v ní byly zaměstnavatelské podmínky umožňující propojení rodinného a pracovního života a další aspekty související s rovnými příležitostmi, prorodinné aktivity a prostředí firmy i společenská odpovědnost. „Díky naší personální politice jsme na konci loňského roku získali ocenění v této soutěži a věříme, že obě kladná ohodnocení nám pomohou v budování značky DPD jako preferovaného zaměstnavatele v lokalitách, kde působíme”, uzavírá generální ředitel společnosti DPD CZ pan Daniel Mareš.

Společnost DPD denně přepraví na 2,5 milionu zásilek, čímž si vydobyla globální vedoucí postavení v poskytování zásilkových a expresních služeb. Společnost disponuje nejefektivnější logistickou sítí v Evropě a doručuje do 230 zemí světa. Zákazníci mohou vybírat z rozsáhlé nabídky vnitrostátních i mezinárodních zásilkových a expresních služeb, a to jak pro obchodní, tak spotřebitelské účely. Ve více než 800 lokalitách pracuje celkem 24 tisíc zaměstnanců a přepravu zajišťuje 18 tisíc vozů. Vlastníkem většinového podílu (83,32 %) je GeoPost Group, dceřiná společnost francouzské skupiny La Poste. Díky konsolidovanému obratu ve výši 3,668 mld. eur v roce 2011 se GeoPost stal druhým největším poskytovatelem expresních zásilkových služeb v Evropě. V České republice společnost působí od roku 1994 jako Direct Parcel Distribution CZ s.r.o. Počátkem roku 1995 se stala plnohodnotným členem mezinárodní sítě DPD. V Německu zaujímá společnost DPD vedoucí postavení na trhu s vnitrostátními i mezinárodními obchodními zásilkami. Zákazníci mohou využívat služeb zajišťovaných více 7,5 tisíci zaměstnanci a 7 tisíci vozy, které se pohybují mezi 75 logistickými sklady a 4 tisíci výdejnami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …