Společnost ŠKODA AUTO opět Exportérem roku

29.12.2013 15:40

Již podevatenácté za sebou se ŠKODA AUTO stala ‚Exportérem roku’ v Česku. V roce 2012 automobilka realizovala 7,3 procenta objemu tuzemského exportu.

Společnost ŠKODA AUTO opět Exportérem roku
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Již podevatenácté za sebou se ŠKODA AUTO stala ‚Exportérem roku’ v České republice. V roce 2012 dodala automobilka do zahraničí zboží a služby v hodnotě zhruba 217 miliard korun. To odpovídá zhruba 7,3 procentům objemu celého českého exportu v uplynulém roce.

„ŠKODA má vynikající pozici mezinárodní značky,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast personalistiky Bohdan Wojnar. „V posledních dvaceti letech jsme významně pokročili v internacionalizaci podniku a dnes jsme přítomni na více než 100 trzích po celém světě. Ocenění ‚Exportér roku’ je opět dokladem dynamického rozvoje společnosti. V rámci naší Růstové strategie chceme v příštích letech dále růst – v České republice, v Evropě i na mezinárodních trzích. Do roku 2018 chceme na celém světě prodávat minimálně 1,5 milionu vozů ročně,“ říká Wojnar.
 
Ocenění ‚Exportér roku’ v kategorii objem vývozu získala ŠKODA AUTO letos už podevatenácté za sebou. Soutěž probíhá pod záštitou české Hospodářské komory. Vedle vyhodnocení za rok 2012 vyhrála automobilka také v kategorii ‚Objem exportu v letech 1993-2012’. Tuto cenu v Praze předal prezident České republiky Miloš Zeman.
 
V roce 2012 vzrostl obrat české automobilky na 239 miliard korun, což oproti roku 2011 představuje nárůst o 3 procenta. Zhruba 217 miliard z obratu získala ŠKODA AUTO z exportu. Počet dodávek zákazníkům vzrostl v roce 2012 o 6,8 procent na novou rekordní hodnotu 939 200 vozů. Absolutní většina, zhruba 879 500 vozů, směřovala k zákazníkům mimo Českou republiku. Výrazného růstu dosáhla značka ŠKODA na trzích v Číně, Rusku a Indii.
 
V roce 2013 ŠKODA AUTO úspěšně pokračovala v realizaci své Růstové strategie. S osmi novými nebo přepracovanými vozy je rok 2013 rokem největší modelové ofenzívy v 118leté historii podniku. Od ledna do listopadu dodala česká automobilka svým zákazníkům 850 700 vozů. Modelová ofenzíva nabývá na intenzitě. Trefou do černého je nová ŠKODA Octavia, jejíž prodeje jen v listopadu v Evropě vzrostly o téměř 61 procento. V posledních týdnech roku 2013 ŠKODA AUTO dále zvyšuje tempo. Nejnovějším přírůstkem české automobilky je zahájení výroby kompletně inovovaného vozu ŠKODA Yeti v Číně. Automobilka letos realizovala po celém světě dvanáct náběhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…