Spotřeba potravin v českobudějovické nemocnici roste, na brambory by bylo třeba sedm náklaďáků

29.07.2017 16:29

Spotřeba potravin v Nemocnici České Budějovice v roce 2016 rostla. Denně nová kuchyně, která je v provozu od září roku 2015, připraví přes 900 porcí hlavních jídel pro zaměstnance a na 1 200 porcí pro pacienty.

Spotřeba potravin v českobudějovické nemocnici roste, na brambory by bylo třeba sedm náklaďáků
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Největší spotřeba v Nemocnici České Budějovice je u přesnídávek. Těch je za rok vydáno přes 103 tisíc. Oblíbenou surovinou kuchařů pro přípravu jídel jsou brambory. Kdyby se všechny vyskládaly na váhu, součet by ukazoval téměř 83 tun.

Hlavním zdrojem bílkovin je pro strávníky maso. Spotřeba kuřecího, vepřového, hovězího a rybího masa byla v loňském roce skoro 55 tun. Důležitou součástí stravy jsou i nápoje. Hrníčky a skleničkami proteklo přes 33 tisíc litrů mléka a přibližně 76,5 tisíce litrů kávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šest rodáků. TV Brno 1 odvysílá příběh dvacátého století

17:24 Šest rodáků. TV Brno 1 odvysílá příběh dvacátého století

Největší regionální televize na jižní Moravě TV BRNO 1 nabídne jako jediná regionální televize sedmi…