Správní rada ČPZP schválila výsledky za rok 2014

05.05.2015 11:40

Správní rada České průmyslové zdravotní pojišťovny na svém posledním zasedání ve středu 29. dubna 2015 projednala a jednomyslně schválila Výroční zprávu ČPZP za rok 2014. Druhá největší zaměstnanecká zdravotní pojišťovna v České republice v předchozím roce vynaložila na léčbu svých klientů celkem 24,7 miliardy Kč, což je o 2,7 miliardy více než v roce 2013. Na jednoho pojištěnce tímto v uplynulém roce připadlo 20 476 Kč.

Správní rada ČPZP schválila výsledky za rok 2014
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

Náklady pojišťovny na lůžkovou zdravotní péči přesáhly v roce 2014 částku 12 miliard Kč a proti roku 2013 byly vyšší o 1,7 miliardy. O více než 800 milionů se meziročně zvýšily i náklady na ambulantní péči, které dosáhly částky 7,7 mld. Kč. Na lázeňskou rehabilitační péči svých klientů vynaložila ČPZP 293 milionů korun proti 185 milionům v roce předcházejícím. Tyto meziroční nárůsty jsou v kontrastu s úspornými trendy v provozní oblasti, kde ČPZP meziročně ušetřila 40 milionů Kč.

„Výsledky hospodaření potvrzují, že Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je stabilní, zdravá a prosperující instituce, schopná svým pojištěncům i nadále garantovat vysoce kvalitní a dostupné zdravotní služby,“ uvedl k hospodářským výsledkům předseda Správní rady ČPZP Tomáš Čermák.

„Ačkoli příjmy do systému veřejného zdravotního pojištění v uplynulém roce rostly pomaleji než náklady na zdravotní služby, s využitím části zůstatků z minulých let to ČPZP úspěšně zvládla a splnila své cíle vytýčené zdravotně pojistným plánem. Fakt, že ČPZP je jedna z nejlépe fungujících zdravotních pojišťoven v ČR a důvěru svých pojištěnců si zaslouží, potvrdily i závěry dvou rozsáhlých prověrek Nejvyššího kontrolního úřadu a ministerstva zdravotnictví,“ zdůraznil generální ředitel České průmyslové zdravotní pojišťovny Petr Vaněk.

Počet klientů pojišťovny se meziročně zvýšil o 19 496 osob a ČPZP k 31. 12. 2014 registrovala 1 208 249 klientů. Počtem pojištěnců patří Česká průmyslová zdravotní pojišťovna mezi tři největší zdravotní pojišťovny v České republice.

ČPZP hospodaří s vybranými prostředky odpovědně, takže ve svém hospodaření není odkázána na žádnou finanční výpomoc ani nečerpá úvěr. Své závazky poskytovatelům zdravotních služeb plní řádně a včas a nemá vůči nim žádné závazky po lhůtě splatnosti.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je silná a stabilní veřejnoprávní instituce se sídlem v Ostravě a celorepublikovým působením. Má 1,2 milionu pojištěnců a patří mezi tři nejvýznamnější zdravotní pojišťovny v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…