Středočeský kraj informuje o svém 27. magazínu

28.04.2015 13:01

Letošní v pořadí pátý díl Magazínu Středočeského kraje přináší reportáže z aktuálního dění v kraji.

Středočeský kraj informuje o svém 27. magazínu
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Mezi ně patří například březnová návštěva ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka v mladoboleslavské a nymburské nemocnici. Ministr při své návštěvě zavítal také do Poděbrad a na krajský úřad v Praze.

Lihovar, pivovar a čistírna vod, to vše si stihl hejtman Miloš Petera prohlédnout při dubnové návštěvě Kácova v doprovodu starostky Soni Křenové, která hejtmanovi představila významné investice obce. Na novou čistírnu odpadních vod kraj přispěl částkou dva miliony korun.

Sportovní a kulturní vyžití, oddych i relaxaci můžete zažít v revitalizovaném lesoparku Háj v Braškově na Kladensku. Slavnostně jej v dubnu předal veřejnosti hejtman Miloš Petera.  Krajská dotace v tomto případě činila 1,57 milionu korun.

Kamera zavítala také do  Jenče na Praze-západ, kde vyrostla tříhektarová logistická budova Prologis Park Prague-Airport. Postavení nového logistického centra je vítanou investicí v regionu. Jeho strategická poloha poblíž Prahy a ruzyňského letiště jistě brzy přiláká zákazníky a přinese do kraje nová pracovní místa.

Nový díl magazínu také informuje, že příspěvkové organizace Středočeského kraje dostanou příležitost díky novým projektům v oblasti kultury přilákat nové návštěvníky. Středočeští radní totiž v dubnu schválili rozvojové projekty v oblasti kultury pro sedm krajských institucí. V celkové hodnotě 1,9 milionu korun bude největším projektem vybudování kovárny z Jíví ve skanzenu ve Vysokém Chlumci, dalších šest organizací si rozdělí celkem 2,55 milionu korun.

Středočeský kraj spustil internetové vysílání magazínu v listopadu 2013, a to na internetovém serveru youtube.com a na Facebooku. Vysílá se v čekárnách všech pěti krajských nemocnic a v některých regionálních televizích. Magazín SČK můžete sledovat zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…