Středočeský kraj se zapojí do mezinárodního hudebního projektu WASBE

03.06.2015 19:01

Středočeský kraj podpoří projekt Světové asociace dechových symfonických orchestrů a souborů (WASBE).

Středočeský kraj se zapojí do mezinárodního hudebního projektu WASBE
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Rozhodla o tom krajská rada 1. června 2015. Každoroční konference se tentokrát bude konat v České republice 8.–12. července 2016 při příležitosti 700 let od narození Karla IV., 100 let od úmrtí hudebního skladatele Julia Fučíka a 20 let od úmrtí skladatele, dirigenta a hudebního pedagoga Václava Nelhýbla. Na akci pod záštitou hejtmana Miloše Petery (ČSSD) přispěje Středočeský kraj částkou 300 tisíc korun.

„Pořádání konference je bráno jako jedinečné představení České republiky, a tedy i našeho kraje, na mezinárodním fóru. Jde také o navázání na tradici světového fenoménu – české koncertní dechové hudby – a podporu mladé generace, neprofesionálního umění, dechových orchestrů, základních uměleckých škol a konzervatoří,“ uvedl hejtman Petera.

Na akci má vystoupit až tisíc umělců a konference se má zúčastnit asi čtyři tisíce delegátů a hostů. „Hlavní mimopražské pódium bude v zahradách kutnohorské jezuitské koleje, další místa budou spojena s Antonínem Dvořákem, tedy s Vysokou u Příbrami a Nelahozevsí,“ dodal radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek (KSČM). 

WASBE sídlí v USA a byla založena v roce 1981. Evropskou pobočku má v Nizozemsku. Cílem WASBE je organizování mezinárodních kongresů koncertní dechové hudby, při nichž se setkávají orchestry, dirigenti a skladatelé, a především podpora rozvoje tradice koncertní dechové hudby, neprofesionálního umění a mladé hudební generace. V letošním roce se mezinárodní kongres WASBE koná 12.–18. července v San José v Kalifornii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…