Thomayerova nemocnice má patnáct nových polohovacích lůžek

04.10.2017 20:48

O poznání větší pohodlí pro pacienty i snadnější manipulaci pro pečující personál představují nová polohovací lůžka, na jejichž pořízení přispěla Oddělení geriatrie a následné péče Fakultní Thomayerovy nemocnice Nadace ČEZ. Na pořízení 15 lůžek získala nemocnice 350 000 korun v rámci grantového řízení Podpora regionů.

Thomayerova nemocnice má patnáct nových polohovacích lůžek
Foto: ftn.cz
Popisek: Thomayerova nemocnice - logo

Pro pacienty po cévních mozkových příhodách a těžkých polytraumatech a také hospitalizované seniory je kvalitní nemocniční lůžko dnes už nezbytností. „Ročně hospitalizujeme 1 200 pacientů po akutním onemocnění nebo operaci ke stabilizaci zdravotního stavu, doléčení, rehabilitaci či dokončení diagnostiky, antibiotické léčby a podobně. Lůžka na oddělení jsou tak během roku obsazena téměř na z 98 procent,“ uvedla Martina Kavanová, manažerka grantových aktivit Oddělení pro vědu a výzkum Thomayerovy nemocnice.

Úroveň hospitalizace zvyšují polohovatelná lůžka s příslušenstvím. Ta do nedávna na oddělení geriatrie a následné péče pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice ještě částečně chyběla. Zastaralá ocelová lůžka pomohla Nadace ČEZ nemocnici nahradit těmi pohodlnými. Jsou vybavena pasivní antidekubitní matrací, hrazdou, infuzním stojanem a zábranami proti pádům umožňujícím snadné vstávání. Nově do výbavy nemocničních pokojů přibylo i elektrické polohovatelné lůžko a noční stolky s jídelní deskou.

„Každý, kdo strávil nějaký čas hospitalizací v nemocnici, dobře ví, že je nejen důležité mít zajištěnu vysoce kvalitní lékařskou péči a kolem sebe usměvavý zdravotnický personál, ale i určitou míru pohodlí. I to je součástí léčby, neboť zlepšuje psychiku pacientů. Správní rada nadace proto neváhala podpořit tento grantový projekt,“ dodala Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Oddělení geriatrie a následné péče Fakultní Thomayerovy nemocnice disponuje 240 lůžky následné péče a 8 lůžky akutní geriatrie. Na oddělení pracuje celkem 135 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců. Specializované pracovní týmy pracují na základě funkční diagnostiky nemocných, od které se odvíjí individualizované plány a realizace lékařské i nelékařské péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …