Tramvaj proti AIDS již potřinácté v pražských ulicích

01.12.2016 12:26

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci s občanským sdružením Česká společnost AIDS pomoc pořádá letos již potřinácté preventivní akci s názvem „Dopravní podnik proti AIDS“, která proběhne v tradičním termínu 1. prosince 2016. Do ulic Prahy vyjede v tento den speciálně vyzdobená tramvaj s odborně proškolenými dobrovolníky.

Tramvaj proti AIDS již potřinácté v pražských ulicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj č. 16

První prosinec si lidé na celém světě připomínají jako Světový den boje proti AIDS. Také letos se stali kromě DPP partnerem této celostátní osvětově-preventivní akce provozovatelé MHD v řadě českých a moravských měst s tramvajovým provozem.

„Jsme rádi, že v rámci Sdružení dopravních podniků máme hned několik členů, kteří v rámci svých měst přispějí této akci. Kromě Prahy vyjedou preventivní tramvaje také například v Liberci nebo Plzni,“ uvedl Michal Kraus, předseda Sdružení dopravních podniků ČR.

Speciální tramvaj, kterou dobrovolníci ještě před jejím startem vyzdobí, vyrazí 1. prosince 2016 ve 13.00 hodin z tramvajové smyčky u zastávky Výstaviště Holešovice. Dobrovolníci budou během jízdy cestujícím nabízet preventivní a informační materiály, prodávat plastové odznáčky představující červenou stužku, mezinárodně uznávaný symbol sympatií s HIV pozitivními a nemocnými AIDS a symbol boje proti AIDS.

 

V rámci sedmi stanovených tras (viz seznam níže) bude tramvaj proti AIDS vozit cestující až do cca 18.15 hodin. Uvedené trasy jsou orientační a mohou se změnit dle aktuálních potřeb nebo situace.

Přehled tras tramvaje proti AIDS (1. 12. 2016):

13.00  trasa 1: Výstaviště Holešovice (nástupní ve smyčce) – po lince č. 6 na konečnou Kubánské náměstí (tj. Strossmayerovo nám. – Náměstí Republiky – Masarykovo nádr. – Václavské náměstí /cca 13:15 hod./ – Karlovo nám. – I. P. Pavlova – Nuselské schody – Otakarova – Bohemians – Koh-i-noor - smyčka Kubánské nám.)

Přestávka ve smyčce Kubánské náměstí cca 13.40 – 14.00

14.00 trasa 2: Kubánské náměstí (smyčka) – po lince č. 24 na konečnou Palmovka (tj. Koh-i-noor – Otakarova – Albertov – Karlovo nám. – Václavské nám. – Masarykovo nádr. – Florenc – Karlínské nám. – Invalidovna – Palmovka)

Přestávka na manipulační koleji Palmovka (Sokolovská ul.) cca 14.40 – 14.55

14.55 trasa 3: Palmovka – po lince č. 14 na konečnou Vysočanská (tj. Palmovka – Balabenka – Divadlo Gong – Nádraží Vysočany – Vysočanská)

Přestávka ve smyčce Vysočanská cca 15.10 – 15.20

15.20 trasa 4: Vysočanská – po lince č. 14 na konečnou Bohemians (tj. Nádraží Vysočany – Divadlo Gong – Palmovka – Libeňský most – Pražská tržnice – Vltavská – Těšnov – Bílá labuť – Masarykovo nádr. – Václavské nám. – Karlovo nám. – Albertov – Otakarova – konečná zastávka Bohemians)

Přestávka ve smyčce Čechovo nám. (Minská ul.) cca 16.15 – 16.35

16.35   trasa 5: Bohemians – Otakarova – po lince č. 11 na konečnou Olšanské hřbitovy (tj. Nuselské schody – I. P. Pavlova – Muzeum – Italská – Vinohradská tržnice – Jiřího z Poděbrad – Flora – smyčka Olšanské hřbitovy)

Přestávka ve smyčce Olšanské hřbitovy cca 17.00 – 17.20
 
17.20 trasa 6: Olšanské hřbitovy (smyčka) – po lince č. 16 na konečnou Palmovka (tj. Želivského – Biskupcova – Krejcárek – Palmovka)

Přestávka na manipulační koleji Palmovka (Sokolovská ul.) cca 17.30 – 17.45

17.45  trasa 7: Palmovka – po lince č. 24 na konečnou Florenc (tj. Invalidovna – Karlínské náměstí – Florenc)

18.15 ukončení akce ve smyčce Florenc

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2016 bylo ve vlastnictví společnosti 1 175 autobusů, 921 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2016 celkem 10 881 zaměstnanců, z toho 4 194 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…