Tripartita dnes projednává stavební zákon, odměňování zaměstnanců či insolvenční právo

29.04.2016 10:49

V pátek 29. dubna se koná na Úřadu vlády 127. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se účastní členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových konfederací.

Tripartita dnes projednává stavební zákon, odměňování zaměstnanců či insolvenční právo
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Program jednání tripartity:

  • Stav přípravy a projednávání novelizace stavebního zákona
    Materiál MMR seznámí sociální partnery s aktuálním stavem procesu schvalování vládní novely stavebního zákona, která přinese zjednodušení a zrychlení povolovacích řízení. 
     
  • Vstupní diskuse k novelizaci zákoníku práce
    Materiál MPSV seznámí sociální partnery s chystanými změnami zákoníku práce směřujícími k prohloubení flexibility základních pracovněprávních vztahů za současného posílení ochrany postavení zaměstnance v těchto právních vztazích.  Zároveň je přihlédnuto k možnosti přiměřeného snížení administrativní náročnosti kladené na zaměstnavatele v souvislosti s aplikací zákoníku práce. 
     
  • Odměňování zaměstnanců ve veřejných službách a správě
    Materiál MPSV seznámí sociální partnery se zamýšlenými změnami v systému odměňování státních zaměstnanců od 1. ledna 2017. Cílem navrhovaných změn vyplývajících z výsledků analýzy je sjednocení struktury platu státních zaměstnanců v jednotlivých správních úřadech a zajištění, aby systém odměňování podporoval stabilizaci, rozvoj a kariérní růst státních zaměstnanců.
  • Podpora výzkumu, vývoje a inovací ve vztahu ke konkurenceschopnosti
    Materiál místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace seznámí sociální partnery s Národní politikou výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2016 – 2020. 
     
  • Dopravní agenda
    Materiál Ministerstva dopravy obsáhle diskutuje situaci ve vodní dopravě. Dále se věnuje veřejné autobusové dopravě, sociální legislativě v silniční dopravě a programu na nákup a modernizaci železničních kolejových vozidel.
  • Aktualizovaná zpráva o postupu v oblasti insolvenčního práva
    Materiál Ministerstva spravedlnosti popisuje dohledovou činnost resortu v oblasti insolvenčních řízení a informuje o legislativních aktivitách za účelem boje proti nekalým insolvenčním praktikám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…