ÚOHS: Aktualizace příručky k aplikaci pojmu „jeden podnik“ z pohledu pravidel podpory de minimis

12.04.2017 12:07

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství vypracoval aktualizaci příručky k aplikaci pojmu „jeden podnik“ z pohledu pravidel podpory de minimis.

ÚOHS: Aktualizace příručky k aplikaci pojmu „jeden podnik“ z pohledu pravidel podpory de minimis
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Na základě aktuálního výkladu Evropské komise je nezbytné při vyhodnocování „jednoho podniku“ posuzovat propojenost podniků napříč členskými státy.

V čestných prohlášeních by tedy měli příjemci podpory informovat i o svých vazbách na zahraniční firmy. Poskytovatel pak pouze v centrálním registru podpory de minimis ověří stejným způsobem jako dosud, jestli předmětná skupina podniků nevyčerpala limit de minimis. K jiné změně nedochází, poskytovatel podpory stejně jako dosud kontroluje pouze limit podpory zaznamenaný v českém registru podpor malého rozsahu, do kterého zaznamenávají podpory de minimis poskytovatelé z České republiky. Podpory de minimis poskytnuté jinými členskými státy EU nemají na limit podpory de minimis poskytnuté českými poskytovateli  vliv, a proto je není potřeba sledovat.

Aktualizované znění Metodické příručky k aplikaci pojmu "jeden podnik" dle pravidel de minimis a Vzoru čestného prohlášení žadatele o podporu v režimu de minimis je dostupné zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…