ÚZSVM: Nemovitosti v Českém ráji se prodaly za více než 1,5 milionu

30.04.2016 15:45

Regionální pracoviště ÚZSVM Semily prodalo ve výběrovém řízení dům se stodolou, garáží a přilehlými pozemky v katastrálním území Vesec pod Kozákovem. Nemovitosti připadly státu jako odúmrť a nový majitel za ně zaplatil 1,52 milionu korun.

ÚZSVM: Nemovitosti v Českém ráji se prodaly za více než 1,5 milionu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Spolu s domem, který se nachází na území CHKO Český ráj v jižní části rozptýlené zástavby obce Mírová pod Kozákovem, se prodalo i vybavení v celkové hodnotě 20 tisíc korun. Do dědictví náleželo rovněž 23 zemědělských pozemků ležících dva kilometry od souvislé zástavby obce Mírová pod Kozákovem. Pozemky o celkové výměře 2,2 ha ÚZSVM bezúplatně převedl do příslušnosti hospodařit Státnímu pozemkovému úřadu. Dalších sedm lesních pozemků o celkové výměře 3,3 ha ÚZSVM převedl státnímu podniku Lesy České republiky.

Součástí rozsáhlého dědictví byly i výnosy z vkladní knížky, osobního účtu, penzijního pojištění a hotovosti v hodnotě necelých 1,49 milionu korun. Spolu s výnosem z prodeje nemovitostí tak odvedl ÚZSVM do státního rozpočtu celkovou částku ve výši 3,03 milionu korun.

Odúmrť je v právním řádu České republiky obecně definována v občanském zákoníku takto: dědictví, které nenabude žádný dědic, připadne státu. Příslušnost ÚZSVM hospodařit s takto nabytým majetkem vyplývá ze zákona o majetku státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…