ÚZSVM: ÚP Brno odvedlo na účet oběti trestných činů rekordní částku

27.02.2020 22:49

Brněnskému pracovišti Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových se podařilo úspěšně prodat nemovitosti, které státu propadly na základě rozsudku Krajského soudu v Ústí nad Labem.

ÚZSVM: ÚP Brno odvedlo na účet oběti trestných činů rekordní částku
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Konkrétně se jednalo o rodinný dům se souvisejícími pozemky v městské části Brno-Žebětín, dále bytovou jednotku a nebytovou jednotku garáže. Všechny nemovité věci se nachází na území města Brna. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových jako organizační složka státu příslušná s tímto majetkem hospodařit je prodával v samostatných elektronických aukcích, kde se našel pro každou z nich kupec.

Rodinný dům v Bartolomějské ulici byl prodán za 6 720 000 Kč. Celkově z prodeje rodinného domu, bytu na ulici Kuršova a garážové jednotky na ulici Kamechy získalo pracoviště z prodeje (a to v rekordní době necelého jednoho roku) přes 10 milionů Kč.

Tyto finanční prostředky byly odvedeny na zvláštní účet Ministerstva spravedlnosti ČR. Ten je zřízen u České národní banky, jsou na něm shromažďovány finanční prostředky z majetkových trestních sankcí a slouží k odškodnění obětí trestných činů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…