ÚZSVM: Více než deset tisíc do státního rozpočtu z elektronických aukcí zbraní

09.09.2018 13:14

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Teplicích získal prodejem zbraní v elektronické aukci 10 130 korun.

ÚZSVM: Více než deset tisíc do státního rozpočtu z elektronických aukcí zbraní
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM získal na základě usnesení Obvodního soudu pro Prahu 4 jako odúmrť do svého vlastnictví mimo jiné i řadu movitých věcí nashromážděných v bytě zemřelého z Teplic. Jednalo se např. o repliku bambitky či o repliku pěti bodných a sečných zbraní. Nabídka těchto movitých věcí byla pro státní organizace a organizační složky státu zveřejněna na webových stránkách ÚZSVM. A protože se nenašel z řady těchto organizací žádný zájemce, nabídl úřad tyto repliky zbraní k prodeji veřejnosti.

Bambitka byla v elektronické aukci nabízena za nejnižší podání ve výši 500 Kč, minimální navýšení ceny bylo stanoveno ve výši 30 Kč. V průběhu aukce došlo ke dvěma příhozům – k akceptaci nejnižšího podání a k příhozu ve výši 30 Kč. Nový majitel tak získal repliku bambitky za 530 Kč.

O repliky pěti kusů sečných zbraní byl již větší zájem. Nejnižší podání bylo stanoveno na 5 000 Kč, minimální navýšení pak na 100 Kč. V průběhu aukce došlo celkem ke 14 příhozům, kdy nejvyšší příhoz v rámci aukce činil 733 Kč. Poslední účastník aukce v posledních vteřinách pak nakonec získal sečné zbraně za konečných 9 600 Kč.

ÚZSVM tak přispěl prodejem těchto použitých věcí získaných z odúmrti do státního rozpočtu částkou 10 130 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…