ÚZSVM převedl bezúplatně do vlastnictví města Třinec sedm pozemků

07.09.2018 7:37

Frýdecko-místecké pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových převedlo v I. pololetí roku 2018 bezúplatně do vlastnictví města Třinec celkem sedm malých pozemků na ulici Jablunkovská, v části označované místními jako tzv. "Malá Jablunkovská" na rozhraní městských částí Staré Město a Lyžbice. Jednalo se o pozemky, které Československý stát nabyl v minulém století za účelem výstavby místního sídliště.

ÚZSVM převedl bezúplatně do vlastnictví města Třinec sedm pozemků
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V I. etapě byly převedeny celkem čtyři pozemky, u nichž  bylo zcela jednoznačné zařazení v tzv. pasportu místních komunikací, což je evidence veškerých místních komunikací na území města.  U zbývajících tří pozemků bylo po důkladném posouzení situace ve spolupráci s místně příslušným silničním správním úřadem zjištěno, že rovněž komunikace na těchto pozemcích se staly ze zákona již v minulosti komunikacemi místními a bylo rovněž možné je převést bezúplatně do vlastnictví města Třinec.

Všechny tyto pozemky budou dotčeny stavbou "Rekonstrukce ulice Malé Jablunkovské v Třinci", kterou připravuje město. Předmětem rekonstrukce bude nejen úprava stávajících zpevněných ploch ve špatném technickém stavu, ale také jejich rozšíření, což do budoucna přinese zlepšení nejen automobilové dopravy, ale přispěje také ke zvýšené bezpečnosti pohybu chodců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…