ÚZSVM identifikoval na Benešovsku 46 neznámých vlastníků nemovitostí, včetně Habsburků

22.06.2016 9:16

Zaměstnancům regionálního pracoviště ÚZSVM Benešov se od počátku roku podařilo v seznamu neznámých vlastníků nemovitostí v katastru identifikovat 46 původních majitelů pozemků o celkové výměře 9,5 ha půdy. Byl mezi nimi i pozemek zapsaný na bývalou rakousko-uherskou panovnickou rodinu Habsburků. Většina potenciálních dědiců již podala návrhy na zahájení dědických řízení, a pozemky tak získají správného majitele.

ÚZSVM identifikoval na Benešovsku 46 neznámých vlastníků nemovitostí, včetně Habsburků
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

V rámci agendy neznámých vlastníků spolupracují kolegové z benešovské pobočky ÚZSVM s katastrálním úřadem a regionálními archivy. Výsledkem je mimo jiné nalezení dokladů pro dva pozemky o celkové výměře 2113 m2, které byly v katastru nemovitostí pro absenci listin evidovány na neznámého vlastníka s adresou neznámou. V obou případech se jedná o pozemky pod komunikacemi, které byly v důsledku různých evidenčních změn z minulosti zahrnuty pod jiné pozemky a k jejich „objevení“, tedy znovuzavedení do evidence katastru nemovitostí, došlo v rámci digitalizací (obnov katastrálního operátu).

V katastrálním území Šebáňovice se jednalo o původní veřejný statek, znárodněný v roce 1948. V katastrálním území Kozmice u Benešova šlo o původní majetek náležící k Panství Konopiště, tedy v majetku Habsburků, jejichž majetek byl zestátněn již v roce 1921. Tento pozemek získal nového vlastníka – státní podnik Lesy ČR, protože tvoří součást lesní dopravní sítě v rámci lesních porostů a pozemků spravovaných Lesním závodem Konopiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…