ÚZSVM převzal poslední pozemky z Mapy majetku státu v okrese Žďár nad Sázavou

25.08.2019 19:44

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) ve Žďáru nad Sázavou převzalo poslední tři pozemky z Mapy majetku státu evidované v okrese Žďár nad Sázavou.

ÚZSVM převzal poslední pozemky z Mapy majetku státu v okrese Žďár nad Sázavou
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Původně byly pozemky o celkové výměře 44 m2 zapsány na již neexistující subjekty – Státní statek Smiřice státní podnik a Státní statek Křižanov. Dva z pozemků o výměrách 5 a 7 m2 tvoří zatravněný pás podél silnice uvnitř obce a třetí je částí koryta vodního toku.

Celkem bylo v působnosti pracoviště ve Žďáře nad Sázavou převzato 43 pozemků v 15 různých katastrálních územích. Řada těchto nemovitostí již byla převedena díky práci zaměstnanců ÚZSVM na nového vlastníka.

ÚZSVM v roce 2015 vypracoval unikátní inventuru nemovitostí zapsaných v katastru nemovitostí na stát – Mapu majetku státu. Díky ní zjistil, že v České republice se nacházelo 25 557 nemovitostí, které byly zapsány na státní subjekty zaniklé, nedohledané, nedostatečně identifikované či v likvidaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …