ÚZSVM ruší dražbu zámku Veleslavín v Praze

10.11.2018 20:20

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) obdržel revokaci rozhodnutí Ministerstva kultury o souhlasu s konáním dražby pražského areálu zámku Veleslavín.

ÚZSVM ruší dražbu zámku Veleslavín v Praze
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Vzhledem k tomu, že souhlas Ministerstva kultury je zákonnou podmínkou pro konání dražby, ÚZSVM od dražby v souladu se zákonem upustí.

?Aby se eliminovalo riziko vzniku výdajů státu a zároveň riziko vzniku škod na státním majetku od 1. prosince 2018, kdy končí současný nájemní vztah, ÚZSVM v blízké době pravděpodobně vypíše transparentní výběrové řízení na pronájem areálu.

Areál zámku byl pro stát nepotřebný a zájem o něj neprojevila žádná organizační složka státu. Proto ÚZSVM s předchozím souhlasem Ministerstva kultury přistoupil k nejtransparentnějšímu způsobu prodeje - k veřejné dražbě. ÚZSVM ze zákona musí činit všechny kroky, aby nesnižoval hodnotu státního majetku a výnos z něj. Cílem ÚZSVM je zabránit zbytečným výdajům ze státního rozpočtu na nevyužívané nemovitosti a zabránit chátrání této kulturní památky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …