United Islands 2015 se rozvibrují – Czeching vysílá Wild Tides a Manon Meurt

09.06.2015 11:05

Czeching se otiskne v dramaturgii letošních Ostrovů! V roli našich ambasadorů se ocitnou oba loňští vítězové – Manon Meurt a Wild Tides. Spolu s kolegy z pořadu Startér jsme sestavili line-up pro Český rozhlas Wave stage, tedy pódium, které 19. a 20. června rozvibruje Střelecký ostrov.

United Islands 2015 se rozvibrují – Czeching vysílá Wild Tides a Manon Meurt
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Sestavit kvalitní program na vlastní scéně byla pro Radio Wave hračka – základ soupisky účinkujících vytvořil autorský tým Startéru, jakési hitparády neobjevených talentů, mapující momentální pohyb české alternativní scény na buněčné úrovni. Žebříčkem cloumají jak hlasy posluchačů, tak názory redaktorů Radia Wave a lidí z branže (Bonus, Načeva, Bára Kratochvílová z DVA a Václav Havelka). A nezůstává jen u hitparády – úspěch ve Startéru se přelévá i do playlistu Radia Wave, na koncerty RWLS, do klubů (Roxy) nebo na festivaly (Bažant Pohoda, Ruinfest, Kůra nebo právě United Islands of Prague). Nejúspěšnější projekt v hlasování posluchačů navíc získává padesát tisíc na nahrání alba. 

Vzhledem k nebývalému cvrkotu domácího hudebního dění v těchto měsících má Startér opravdu z čeho vybírat. Možná, že jména jako Sky to Speak, Himalayan Dalai Lama, Dalekko, Ghost of You, Vogjektraik, Blueroom nebo Fred Madison s bookingovými s agenturami zatím necvičí, ale kdo ví, jestli se kvůli nim za rok promotéři nebudou vyzývat na souboj. 

To za Czeching udeří jednotky spolehlivě prověřené nejen loňským ročníkem. Shoegaze čtyřka z Rakovníka Manon Meurt mohla před dvěma lety, pouhý rok po svém založení, v roli nečekaného supportu irských ikon My Bloody Valentine buď totálně shořet, anebo zazářit. Tenhle vabank vyšel a dnes je jasné, že takhle dokonale krotit kytarové zvukové stěny delikátními harmoniemi u nás nikdo jiný neumí. Loni stihli vydat vlastním nákladem na vinylu debutové eponymní EP, vyhrát posluchačskou anketu Czechingu 2014 Vote For Your Favourite Czech Song, ohromit zahraniční porotce soutěže a letos v lednu si jako jediní Češi, nominovaní Radiem Wave, zahráli na nejprestižnější kontinentální přehlídce hudebních talentů Eurosonic. Zhypnotizují vás v sobotu 20. června večer jako předposlední účinkující na scéně Český rozhlas Wave stage. 

Odzbrojující fracci Wild Tides se přestěhovali z Letné na Žižkov a za další impuls v jejich r'n'r jízdě možná může právě smrad třetího pražského obvodu. Loni vyhráli Czeching a výsledná pětiskladbová studiová session je už venku pod názvem Sever Fashion. Ať už je uvidíte kdekoli, buďte si jistí tím, že Kuba Kaifosz bude sténat, skučet, řvát i naprosto čistě intonovat. A trousit oprsklé poznámky do publika. Rock´n´roll a soul hned z první do tváře i do duše. 

Pro úplnost dodejme, že Střelecký ostrov se zachvěje i díky partnerské scéně nazvané Český rozhlas Jazz stage, jejíž eklektická soupiska má záběr od Longital, přes Zabelov Group až třeba po Big Band Gustava Broma.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…