Úřad práce je součástí Teritoriálního paktu zaměstnanosti Kraje Vysočina

02.07.2016 20:36

Vytvoření efektivní platformy spolupráce v oblasti týkající se zaměstnanosti a problémů regionálního trhu práce, rozvoj ekonomiky a konkurenceschopnosti Kraje Vysočina. To je hlavní cíl Teritoriálního paktu zaměstnanosti, který podepsalo šest zakládajících členů, včetně Úřadu práce ČR.

Úřad práce je součástí Teritoriálního paktu zaměstnanosti Kraje Vysočina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Kraj Vysočina tak rozšiřuje řady regionů, ve kterých se podařilo položit základy mnohem účelnější spolupráce mezi všemi partnery trhu práce, jež bude vycházet z dlouhodobé strategie oblasti. Pakty zaměstnanosti mezi sebou uzavírají kraje, krajské hospodářské komory a další subjekty činné na trhu práce, včetně ÚP ČR.

V jejich rámci se signatáři zaměřují na komplexní a systémové řešení regionálních problémů. Mezi hlavní cíle uzavřeného Paktu patří realizace aktivit a aplikace efektivních komplexních opatření v oblasti regionálního trhu práce a zaměstnanosti, vedoucích k rozvoji konkurenceschopnosti Kraje Vysočina. „Nastavení ještě užší spolupráce v rámci jednotlivých regionů považuji za velmi důležité.

A to především v době, kdy roste počet volných pracovních míst v evidenci a zároveň podíl dlouhodobě nezaměstnaných uchazečů. Úkolem Úřadu práce ČR je pokusit se obsadit co nejvíce volných míst našimi klienty. Řízená a účelná koordinace uvnitř regionu je tedy nezbytností,“ upozorňuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

„V rámci uzavřené dohody se budeme maximálně snažit přijímat taková opatření, která podpoří rozvoj ekonomiky a podpoří růst konkurenceschopnosti Kraje Vysočina“ doplňuje zastupující ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Jihlavě Šárka Kubátová. Mezi hlavní oblasti spolupráce bude patřit kromě analytické a prognostické činnosti v oblasti zaměstnanosti či vývoje ekonomiky také např. problematika rozvoje lidských zdrojů, včetně školství, dalšího vzdělávání, rekvalifikací a celoživotního vzdělávání, dále kariérové poradenství, příprava koncepčních dokumentů v oblasti strategie zaměstnanosti, zefektivnění spolupráce veřejného, soukromého a neziskového sektoru a další. Signatáři budou rovněž usilovat o spolupráci s dalšími subjekty, které budou mít zájem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…