Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil zákaz plnění smlouvy na „volání vězňů"

31.01.2017 10:12

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým prvostupňovým rozhodnutím zákaz plnění Koncesní smlouvy o poskytování zabezpečených služeb elektronických komunikací vězněných osob, kterou uzavřela v listopadu minulého roku Vězeňská služba České republiky se společností BVfon Czech Telecommunication, s.r.o.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil zákaz plnění smlouvy na „volání vězňů"
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Za porušení koncesního zákona uložil Úřad zadavateli také pokutu ve výši 100 000 Kč. Rozhodnutí není dosud pravomocné a může být proti němu podán rozklad.

Zadavatel porušil zákon, když vybral dodavatele v koncesním řízení malého rozsahu bez uveřejnění oznámení o zahájení koncesního řízení. Předpokládaný příjem koncesionáře však v tomto případě přesahuje 20 000 000 korun, což Úřad náležitě v předmětném rozhodnutí odůvodnil, a koncesní řízení tedy mělo být zahájeno oznámením o zahájení.

V šetřeném případě sice nebyla hospodářská soutěž naprosto vyloučena, když se koncesního řízení zúčastnili alespoň 3 uchazeči, avšak ani těmto s ohledem na zadavatelem zvolený postup nesvědčila všechna práva, která koncesní zákon dodavatelům, resp. uchazečům přiznává. Kdyby zadavatel nepostupoval v koncesním řízení malého rozsahu a neodepřel tak i možnost širší konkurenci, mohli se předmětného koncesního řízení zúčastnit i jiní potenciální dodavatelé. Případně by mohli jinak postupovat i uchazeči, kteří se koncesního řízení účastnili, což by mohlo vést k výběru jiné, ekonomicky výhodnější nabídky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…