Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových bude spolupracovat na umísťování státních zaměstnanců v nádražních budovách

28.06.2017 21:10

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) uzavřel se Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) Memorandum o spolupráci. Vzájemná spolupráce se bude týkat přemisťování státních zaměstnanců z nestátních budov do budov SŽDC, což přinese výrazné úspory pro stát.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových bude spolupracovat na umísťování státních zaměstnanců v nádražních budovách
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Minimalizujeme státem hrazené nájemné v nestátních objektech a šetříme tím peníze daňovým poplatníkům. Ve spolupráci se SŽDC chceme maximálně využít potenciálu stávajících státních objektů a přemisťovat státní zaměstnance z drahých nájmů do těchto prostor,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

SŽDC může pro účely umístění státních zaměstnanců nabídnout objekty nádražních budov, případně budovy vlastních administrativních sídel. ÚZSVM bude společně se SŽDC aktivně spolupracovat na efektivním rozmístění státních institucí, přičemž užívání těchto prostor v objektech SŽDC bude pro státní instituce bezúplatné. Správa železničních dopravních cest průběžně provádí opravy jednotlivých nádražních budov s cílem zvýšení jejich užitku. Proto v případě zájmu ÚZSVM o konkrétní budovu projedná SŽDC možnost prioritního zařazení tohoto objektu do plánu oprav.

V nejbližší době se očekává uzavření smlouvy v Aši a Sokolově, kde budou umístěny pobočky Fondu dalšího vzdělávání a v Břeclavi, kde se do prostoru SŽDC přestěhuje Česká správa sociálního zabezpečení. Dále se v současnosti prověřují možnosti umístění zaměstnanců státu do objektů SŽDC v Havířově, Olomouci, Klatovech, Bílině, Liberci, Holešově, Uherském Brodě, Tišnově, Znojmě, Pardubicích, Novém Jičíně, Frýdku Místku a Českém Těšíně.

Efektivní rozmisťování státních zaměstnanců je jednou z agend ÚZSVM. Pro optimalizaci rozmístění státních institucí v jednotlivých regionech je využíván Centrální registr administrativních budov (CRAB), který umožňuje detailně analyzovat výdaje na umístění státních úřadů. ÚZSVM zaznamenal za poslední dva roky v této oblasti výrazné úspěchy. ÚZSVM od února 2015 díky zpracovaným a provedeným opatřením dosáhl snížení výdajů státu o více než 100 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…