Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nabízí areál na náměstí Republiky i zahraničním zájemcům

15.07.2015 14:10

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) připravuje prodej lukrativního areálu na náměstí Republiky v centru Prahy. Jedná se o administrativně komerční objekty umístěné ve vysoce atraktivní lokalitě přímo naproti Obecnímu domu.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nabízí areál na náměstí Republiky i zahraničním zájemcům
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Hodnota nabízeného majetku a jeho poloha je naprosto unikátní. Z toho důvodu podnikáme veškeré kroky k tomu, aby se o něj ucházelo co nejvíce zájemců. Cílem je transparentní proces a nejvyšší možný výnos z prodeje, který bude příjmem státního rozpočtu,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Aby byly nemovitosti prodány co nejvýhodněji, ÚZSVM provádí ještě před vlastním zveřejněním konkrétních podmínek prodeje rozsáhlou informační kampaň s cílem oslovit co nejvíce tuzemských i zahraničních zájemců. Stručný informativní materiál uveřejnil ÚZSVM na svých webových stránkách a současně jej rozeslal více než 50 developerským a investičním společnostem z celého světa.

ÚZSVM ke spolupráci přizval i Ministerstvo zahraničních věcí, aby prostřednictvím zastupitelských úřadů České republiky rozšířilo informace o prodeji v zahraničí. O propagaci prostřednictvím svých zahraničních zastoupení byla požádána také agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu se obrátila svým dopisem na představitele 74 zastupitelských úřadů cizích států sídlících v Praze, aby je informovala o zamýšleném prodeji a získala podporu při propagaci u potencionálních klientů v jejich zemích.

ÚZSVM je zakládajícím členem mezinárodního sdružení institucí zemí Evropy, které spravují státní majetek PuREnet (Public Real Estate Network). Se žádostí o zprostředkování kontaktů s možnými zájemci se proto úřad rovněž obrátil na jeho 15 členů.

Informace o prodeji areálu na náměstí Republiky jsou publikovány a průběžně aktualizovány na webových stránkách ÚZSVM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…