Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových obdržel platbu 790 milionů za areál na náměstí Republiky

30.11.2015 15:33

Společnost Lagerris a.s., která 30. září 2015 vydražila administrativně komerční areál budov na náměstí Republiky v Praze, uhradila částku 790 milionů korun. Navíc státní rozpočet obdrží i 31,6 mil Kč z daně z nabytí nemovitých věcí. Celkem tak připadne do státního rozpočtu 821,6 mil. Kč.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových obdržel platbu 790 milionů za areál na náměstí Republiky
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Jsem velmi ráda, že se prodej areálu úspěšně uzavřel. Jedná se o rekordní částku z prodeje nemovitostí za celou historii našeho úřadu,“ prohlásila generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu. „Do budoucna plánujeme prodeje státního majetku formou dražby využívat častěji, po přijetí novely zákona o majetku státu budeme moci dražit vlastními zaměstnanci. Příprava úspěšné dražby trvala několik měsíců a ráda bych poděkovala všem, kteří se na ní podíleli,“ dodala.

Veřejná dražba proběhla přímo v prodávaném areálu a zúčastnili se jí tři zájemci. Lhůta pro splacení vydražené částky byla stanovena na 60 dnů. V nejbližší době proběhne zápis do katastru nemovitostí, fyzické předání budov novému majiteli a další potřebné administrativní úkony.

Administrativně komerční komplex na náměstí Republiky tvoří dvě budovy o výměře půdorysu 2 925 m2. Budova č. p. 1037 je půdorysného tvaru „U“, má tři nadzemní podlaží a podkroví. Druhá budova, jež nemá své vlastní číslo popisné, je umístěna v ulici Hybernská a má také tři nadzemní podlaží. Komplex byl doposud využíván k administrativním a obchodním účelům.

Areál se nachází naproti Obecnímu domu – světoznámé perle secesního umění, v těsné blízkosti historické Prašné brány Starého města pražského. Vybudován byl okolo roku 1600 v barokním slohu jako konvent mnichů irského ritu – Hyberniánů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…