Úřad vlády otevře pro veřejnost Lichtenštejnský palác

30.06.2018 15:04

Ve čtvrtek 5. července 2018 se teprve popáté v historii otevře veřejnosti Lichtenštejnský palác v Praze. Jeden z nejstarších objektů Úřadu vlády ČR, kde pobývala například britská královna Alžběta II., bude otevřen v rámci 100. výročí od založení Československa od 10 do 18 hodin.

Úřad vlády otevře pro veřejnost Lichtenštejnský palác
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Návštěvníci se mohou těšit na reprezentativní interiéry, v nichž se uskutečnila významná politická jednání v českých dějinách a ve kterých byli ubytováni světoví politici a panovníci během návštěvy České republiky. Vedle Alžběty II. palác využíval například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií nebo japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko.

Veřejnost má rovněž jedinečnou příležitost prohlédnout si před budovou nově instalovanou výstavu Pod sokolskými prapory, která vznikla u příležitosti 100. výročí založení Československa. Zájemce seznámí s činností členů Sokola a jejich významu při vzniku samostatného státu. Podrobnější informace o historii Lichtenštejnského paláce naleznete ZDE.

Úřad vlády České republiky také mimořádně zpřístupní v pátek 6. července Kramářovu vilu. Sídlo českých premiérů, vybudované prvním československým premiérem Karlem Kramářem, může veřejnost navštívit v čase od 9 do 17 hodin. Podrobnější informace o historii Kramářovy vily naleznete ZDE.

Nejen zpřístupněním objektů a výstavami se Úřad vlády ČR aktivně zapojuje do oslav jubilejního roku 2018. Informace o všech aktivitách naleznete ZDE.

Lichtenštejnský palác

Termín
5. července 2018

Čas
10:00–18:00 hodin
(poslední prohlídka začíná v 17:00 hodin)

Místo
Lichtenštejnský palác, U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Kramářova vila

Termín
6. července 2018

Čas
9:00–17:00 hodin
(poslední prohlídka začíná v 16:00 hodin)

Místo
Kramářova vila, Gogolova 212/1, Praha 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…