Ústecký kraj: Skiareál Klínovec přivítá na zimní olympiádě také snowboardisty

08.12.2015 13:59

Na blížící se zimní olympiádu dětí a mládeže se připravuje i Skiareál Klínovec, který bude vedle alpského a akrobatického lyžování hostit také mladé snowboardingové naděje z celé republiky. Od 17. do 21. ledna zde bude pro účely soutěží vyhrazena část areálu, především sjezdovky s názvem Přemostěná, Slalomák a Turistická a samozřejmě zdejší snowpark.

Ústecký kraj: Skiareál Klínovec přivítá na zimní olympiádě také snowboardisty
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

O složení týmu snowboardistů Ústeckého kraje zatím nechtěla bývalá reprezentační snowboardistka Petra Elsterová, která je Svazem lyžařů České republiky pověřena péčí o mladé severočeské sportovce na zimní olympiádě, konkrétně hovořit. Jak řekla, na rozdíl od minulých olympiád došlo k navýšení počtu disciplín. „Bude se soutěžit v paralelním slalomu, ve snowboardcrossu a v slopestylu,“ upřesnila Petra Elsterová, která se sama v minulosti úspěšně účastnila v alpských disciplínách řady světových šampionátů. Jak dodala, vzhledem k nominaci pouze dvou děvčat a dvou chlapců vždy pro mladší a starší kategorii zimní olympiády bude konečný výběr účastníků kvůli nutnosti všestranného zaměření velmi těžký.

Z minulých zimních olympijských her pořádaných na Vysočině přivezla dvě zlaté medaile snowboardistka Amálie Švábíková, která soutěžila za starší žákyně ve slalomu a paralelním slalomu jednotlivců, na bodovaném šestém místě skončila ve slalomu za mladší žákyně Beata Kaplanová.

Věřme, že se počasí umoudří a největší lyžařský areál v Krušných horách přivítá sportovce, jejich doprovod i diváky v plné parádě. Právě pro snowboardisty totiž v minulých letech výrazně zlepšil podmínky, když vystavěl zcela nový, moderní snowpark, jehož dominantou je U-rampa Superpipe třídy FIS (Mezinárodní lyžařské federace), která byla již několikrát využita na pořádání evropských závodů ve snowboardingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…