Útěk odsouzeného z Věznice Ostrov nad Ohří

09.10.2015 9:40

Z věznice Ostrov uprchl v noci na pátek vězeň odsouzený na 14 měsíců za majetkovou kriminalitu.

Útěk odsouzeného z Věznice Ostrov nad Ohří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Věznice vyrozuměla policii a vyhlásila pohotovost. Podle prvotních zjištění odsouzený přeřezal mříž v dozorové části věznice a přelezl plot. Útěk zaznamenal operační důstojník na kamerovém systému, který na místo vyslal zásahovou hlídku.

„Nejde o nebezpečného vězně. V minulosti byl stíhán za krádeže aut a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedl generální ředitel vězeňské služby Pavel Ondrášek, který po příjezdu do Ostrova nařídil prověrku výkonu strážní služby.

Věznice Ostrov se nachází 16 km od Karlových Varů. Je určena pro výkon trestu odnětí svobody mužů zařazených do dozoru, tedy druhého nejmírnějšího typu. Věznice je rozdělena do tří samostatných objektů. Ubytovací kapacita činí 900 osob, aktuální počet vězňů je 1029.

Svým technickým zabezpečením patří k nejstarším v České republice. Její operační středisko pochází z 80.let. Vězeňská služba již řadu let upozorňuje na nevyhovující zabezpečení a vybavení některých věznic. Dosud se nepodařilo najít na obměnu vybavení prostředky ve státním rozpočtu, současné vedení vězeňské služby ale již zpracovalo plán obměny zabezpečovacích technologií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…