V Turíně se uskutečnil investiční seminář o automobilovém průmyslu v ČR

29.03.2015 17:03

Dne 26. března 2015 se v italském Turíně uskutečnil seminář zaměřený na investice v automobilovém průmyslu v České republice. Seminář uspořádaly Velvyslanectví ČR v Římě společně s Honorárním konzulátem ČR s působností pro Piemont a Ligurii, bankou UniCredit Turíno, Průmyslovou unií Turín, agenturou CzechInvest a kanceláří CzechTrade v Milánu.

V Turíně se uskutečnil investiční seminář o automobilovém průmyslu v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Cílem semináře, jehož se zúčastnilo přibližně 30 zástupců italských firem, bylo poskytnout kontakty a informace o investičním prostředí a o službách, které mohou být zájemcům o investice v České republice nabídnuty. Zástupci italského průmyslu zde získaly též informace o dosavadních úspěšných investicích italských automobilových firem působících v České republice a o možnostech spolupráce českých a italských firem v automobilovém průmyslu. Region Piemont, jehož hlavní město Turín se stalo srdcem italské výroby automobilů (automobilka koncernu Fiat), je významným centrem italského automobilového průmyslu a jsou zde též významně zastoupeny firmy vyrábějící automobilové komponenty.

Za českou stranu na semináři vystoupili velvyslanec ČR a vedoucí ekonomického úseku velvyslanectví v Římě, zástupci agentury pro podporu a rozvoj investic CzechInvest a zahraniční kanceláře CzechTrade v Miláně, Sdružení pro zahraniční investice AFI a zástupce průmyslového hubu CTPark. Vedle nich bylo na semináři přítomno několik dalších zástupců českých poradenských a právních firem, které nabízejí služby zahraničním investorům, včetně italských, v České republice. Za italskou stranu se semináře kromě firem z automobilového průmyslu, zúčastnili představitelé Průmyslová unie Turín, Italské národní asociace automobilového průmyslu ANFIA, a dále představitelé banky UniCredit, od jejíhož zástupce v České republice obdržely účastníci informace o službách a možnostech financování investic a konkrétní informace týkající se investičního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…