V Ústeckém kraji se konečně otevřel poslední hraniční přechod

20.04.2015 9:12

Na hraničním mostě, který odděluje Brandov a Olbernhau, se před uplynulým víkendem sešli zástupci horských obcí z obou stran hranice, Ústeckého kraje, Euroregionu Krušnohoří a množství obyvatel ze širokého okolí na slavnostním otevření hraničního přechodu, o který usilovali celých dvacet let. Informoval o tom Euroregion Krušnohoří.

V Ústeckém kraji se konečně otevřel poslední hraniční přechod
Foto: Euroregion Krušnohoří
Popisek: Na mostě, který odděluje český Brandov a německé Olbernhau, se před uplynulým víkendem sešli zástupci horských obcí z obou stran hranice, Ústeckého kraje, Euroregionu Krušnohoří na slavnostním otevření hraničního přechodu, o který usilovali dvacet let.

Německá strana počátkem roku požádala o využití tohoto starého, původního hraničního přechodu pro objížďku Olbernhau, která povede po českém území. Důvodem je rekonstrukce tamní hlavní silnice.  V krátké době byly vyřešeny díky skvělé spolupráci všech českých i německých partnerů konkrétní technické záležitosti. Díky Ústeckému kraji došlo na české straně k rozšíření příjezdové komunikace z Brandova k hraničnímu mostu, v Hoře Svaté Kateřiny došlo k úpravě komunikace k tamějšímu hraničnímu přechodu a německá strana sanovala v dohodnuté době hraniční most. Toto řešení je zamýšleno i pro školní autobusy po dobu trvání obchvatu do října, poté již pouze pro osobní automobily a menší nákladní automobily do 3,5 t.

Radní Ústeckého kraje pro dopravu Jaroslav Komínek vyzdvihl ve svém projevu skutečnost, že tento hraniční přechod je v Ústeckém kraji poslední, který zbývalo otevřít. Posílí zcela určitě další rozvoj turistiky v obou zemích a přispěje i k prohloubení dosavadních velmi dobrých kontaktů mezi zdejšími obyvateli. Starosta Olbernhau Steffen Laub vysoce ocenil dosavadní dobrou spolupráci horských obcí a ubezpečil přítomné, že tento přechod zůstane otevřen i po vybudování plánovaného obchvatu. Původně zamýšlený, zcela nový silniční obchvat Olbernhau s vybudováním nového mostu zůstává i nadále ve hře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…