V Ústeckém kraji se uskutečnil seminář k národním dotačním programům

22.11.2016 16:20

Seminář pro žadatele o dotace z národních programů pro rok 2017 zaměřených na podporu venkova připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR (MMR) ve spolupráci s Regionální stálou konferencí Ústeckého kraje (RSK ÚK). Počátkem týdne se v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje sešlo téměř devadesát zájemců z řad zástupců obcí, destinačních agentur, akčních skupin i pracovníků krajského úřadu.

V Ústeckém kraji se uskutečnil seminář k národním dotačním programům
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Pro nadcházející rok 2017 představili pracovníci MMR pět národních programů, v jejichž rámci mohou zájemci podávat žádosti o dotace. Miroslava Tichá seznámila přítomné s „Podporou rozvoje venkova“, Zuzana Šebestíková přednesla v rámci programu Podpory revitalizace území „Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách“, Hana Pejpalová poté program „Podpora bydlení“ a Filip Novosád  „Podporu územně plánovacích činností obcí“.

S novinkou v podobě „Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech“ seznámil přítomné účastníky semináře Jiří Voves. Jak dodal, nejedná se však o zcela neznámé informace, program vychází z dotačních titulů předcházejících let a o některé novinky je pouze doplněn.

Každý z vyhlášených programů má svá specifika, která naleznou žadatelé na webové adrese www.uzemnidimenze.cz  a také na webu RSK ÚK http://rskuk.cz/ . Zástupci MMR při prezentaci také poukázali na nejčastější chyby v žádostech o dotace. Vedle pozdního podání jsou to často chybějící podpisy, razítka či originální doklady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…