V Ústí nad Labem vzdali hold válečným veteránům

11.11.2016 14:05

Den válečných veteránů, který každoročně připadá na 11. listopad, si připomněli přední osobnosti politického i veřejného života kraje také v Ústí nad Labem. U pomníku válečným obětem v Městských sadech se padlým hrdinům poklonil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček spolu s primátorkou města Věrou Nechybovou a dalšími zástupci města Ústí nad Labem, Ústeckého kraje, Krajského vojenského velitelství, Československé obce legionářské, Českého svazu bojovníků za svobodu i válečnými veterány a zástupci zasloužilých hasičů.

V Ústí nad Labem vzdali hold válečným veteránům
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

„I v dnešní době je důležité připomínat si hrůzy válek především proto, abychom už žádné další veterány mít nemuseli,“ uvedl ve svém projevu Oldřich Bubeníček. Jak dodal, aktuální válečné konflikty jsou od nás sice vzdáleny, ale s ohledem na moderní techniky a technologie je tato skutečnost pouze zdánlivá. Hrdost současné armády na své předchůdce potvrdil také Jan Schwarzbach z Krajského vojenského velitelství v Ústí nad Labem. „Udělali pro nás to nejcennější, nebáli se nasadit svůj vlastní život,“ dodala Věra Nechybová.  

Den válečných veteránů je celosvětově připomenutím válečných obětí, v naší zemi se slaví od roku 2001. Termín 11. listopadu byl zvolen symbolicky, v 11 hodin daného dne roku 1918 bylo ve štábním vagóně vrchního velitele dohodových vojsk francouzského maršála Foche u severofrancouzského města  Compiègne podepsáno příměří mezi spojenci a Německem a tím byla ukončena 1. světová válka. Symbolem Dne veteránů se stal květ vlčího máku.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…