V čele ROP Jihozápad jsou noví politici

19.12.2016 18:13

Regionální operační program NUTS II Jihozápad (ROP Jihozápad) budou vést noví politici. Vyplývá to z volby zastupitelů Jihočeského a Plzeňského kraje z uplynulých dní. Ti zvolili do Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad, který je jedním z orgánů řídicích ROP Jihozápad, nové členy.

V čele ROP Jihozápad jsou noví politici
Foto: jj-jihozapad.cz
Popisek: ROP Jihozápad - logo

Výbor tak zastupují za Plzeňský kraj dosavadní členové Karel Šidlo, Václav Votava, Jiří Struček a Ivo Grüner a nově zvolení Ivana Bartošová, Michal Dvořák, Marcela Krejsová a Radka Trylčová. Za Jihočeský kraj to jsou dosavadní členové Václav Kučera a Pavel Pavel a nově zvolení František Konečný, Andrea Nádravská, Pavel Ounický, Vladimír Pešek, Petr Podhola a Jiří Žižka. „Noví členové výboru byli zvoleni na Zastupitelstvu Plzeňského kraje, konaném dne 21. listopadu, a na Zastupitelstvu Jihočeského kraje, konaném dne 15. prosince. Ke změnám došlo v důsledku nedávných krajských voleb,“ uvedl Karel Hron, pověřen vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Doplnil, že první výbor v novém složení se sejde 9. ledna, kde členové výboru zároveň přistoupí k volbě svého předsedy a místopředsedy.

Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad je jedním z orgánů Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad (další jsou předseda regionální rady a úřad regionální rady). Je mu vyhrazeno schvalování rozpočtu regionální rady, rozpočtového výhledu, závěrečného účtu a účetní uzávěrky regionální rady. Výbor se schází podle potřeby, nejméně však jednou za tři měsíce.

Ve Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad je každý kraj zastoupen 8 členy. Funkce člena výboru je veřejnou funkcí. Výbor jedná a rozhoduje o věcech spojených s realizací Regionálního operačního programu Jihozápad a v minulosti zejména schvaloval výzvy k předkládání projektů či výběr projektů, kterým regionální rada poskytla dotaci. „Vzhledem k postupnému útlumu činnosti ROP Jihozápad, bude povinností členů výboru například posuzování změn v projektech,“ doplnil Karel Hron.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…