V liberecké zoo se na týden usadil Modrý slon

15.06.2016 13:01

Už pojedenácté hostí areál ZOO Liberec celorepublikovou přehlídku vybraných výtvarných prací, jejímiž autory jsou klienti chráněných dílen či obyvatelé zařízení, kde je pečováno o lidi s mentálním či fyzickým znevýhodněním. V sobotu akce vyvrcholí předáním cen Modrého slona v deseti kategoriích. Hlavním pořadatelem je sdružení Artefaktum-cz.

V liberecké zoo se na týden usadil Modrý slon
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Liberec.

Právě při letošním ročníku zaznamenala přehlídka dosud nejvyšší zájem ze strany handicapovaných umělců. Liberecká výstava, která našla své místo v pavilonu ZOOEXPO nabízí však už jen výběr toho nejlepšího, co bylo do soutěže v celé ČR zasláno. Návštěvníci zoo tak mohou spatřit díla z oborů keramiky, malby, fotografie, řezby či kombinovaných výtvarných technik. Většinu z vystavovaných děl je dokonce možné i zamluvit a po ukončení přehlídky zakoupit.

K obsahu akce dodává Zdeněk Santner z Artefaktum-cz: „Motto Ceny Modrého slona zní: Bez bariér v duši i v životě. Chceme představit veřejnosti schopnosti lidí s handicapem, které si často ve výtvarných žánrech nezadají s běžnými profesionály. Jejich pohled na svět a jeho ztvárnění do uměleckých předmětů jsou navíc mnohdy hodně netradiční a neobvyklé. Handicapovaným autorům mnohdy při tvorbě pomáhají profesionální zkušení výtvarníci. Pro obě skupiny lidí je tato spolupráce určitě obohacující.“

Celá přehlídka je k vidění v liberecké zoo od úterka 14. 6. a vyvrcholí v sobotu 18. 6., kdy ve 13.00 na zahradě Lidových sadů odstartuje slavnostní  předávání cen obohacené o program složený z vystoupení handicapovaných osob v kategoriích tanec, hudba a přednes. Vstup na tuto akci je zdarma. Přehlídku prací v zoo lze navštívit v rámci běžného vstupného do zoo.

Foto: ZOO Liberec, Jan Kubánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…