VZP důrazně dementuje článek Aktuálně.cz

26.01.2016 16:48

Všeobecná zdravotní pojišťovna je nucena důrazně dementovat článek, který v pondělí 25. ledna 2016 zveřejnila na serveru Aktuálně.cz redaktorka Veronika Rodriguez.

VZP důrazně dementuje článek Aktuálně.cz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Text s názvem „Zaplatíme seniorům i dražší vakcínu proti pneumokokům, ohlásila VZP. Ale zkoumá, zda se vyplatí“ obsahuje mylné informace a nezakládá se na pravdě.

Autorka článku špatným způsobem interpretovala diskusi, která proběhla na jednání Správní rady VZP o okolnostech úhrady vakcín proti pneumokokovým infekcím seniorům nad 65 let. VZP trvá na tom, že nadále bude svým klientům, kteří na to mají ze zákona nárok, plně hradit vakcínu Pneumo 23. A naopak nebude plně hradit vakcínu Prevenar 13, jak o tom chybně informuje server Aktuálně.cz.

Zákon ukládá pojišťovně hradit ekonomicky nejméně nákladnou variantu a správní rada pojišťovny nepřijala žádné rozhodnutí, že by postup měl být jiný, ani že by vakcína Prevenar 13 měla být hrazena z Fondu prevence. Vakcína Pneumo 23 je podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv pro očkování proti pneumokokovým infekcím plně vyhovující a VZP nehodlá toto stanovisko jakkoliv zpochybňovat.

Mrzí nás, že jak klienti VZP, tak smluvní poskytovatelé zdravotní péče byli ze strany serveru Aktuálně.cz chybně informováni. Není bohužel v silách zdravotní pojišťovny zajistit, aby všichni novináři vždy zprostředkovávali čtenářům věrohodné a ověřené informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…