Vánoční dárek pro válečného veterána Lukáše Hirku

23.12.2014 15:39

Dne 22. prosince 2014 předal velitel 7. mechanizované brigády plukovník gšt. Ing. Josef Kopecký, MSc., spolu se zástupcem velitele 72. mechanizovaného praporu Přáslavice majorem Ing. Martinem Hajduchem a dalšími dvěma vojáky 72. mechanizovaného praporu vánoční dárek Lukáši Hirkovi, válečnému veteránovi, který rehabilituje v sanatoriích Klimkovice.

Vánoční dárek pro válečného veterána Lukáše Hirku
Foto: Daniel Waclawek
Popisek: Lukáš Hirka, jeho rodiče, bratr, velitel 7. mechanizované brigády a představitelé 72. mechanizovaného praporu při předání vánočního dárku.

Dárek, kterým byl řez útočné pušky CZ 805 BREN A1, udělal Lukášovi velikou radost. „Moc si vážím toho, že armáda na mě nezapomněla a pořád se mnou počítá,“ řekl válečný veterán Lukáš. „Nyní budeš moct Lukáši procvičovat svou jemnou motoriku na tom, co ti bylo vždy velmi blízké – na útočné pušce,“ poznamenal velitel 7. mechanizované brigády plukovník Kopecký.

Celé setkání, kterého se účastnili také Lukášovi rodiče a jeho bratr, se neslo v přátelském duchu. S nápadem, aby Lukáš rehabilitoval se znehodnocenou zbraní přišli rehabilitační pracovníci v Klimkovicích.

Lukáš Hirka byl těžce zraněn v roce 2012 v Afghánistánu, kde působil jako člen 10. provinčního rekonstrukčního týmu.

Lukášův stav se navzdory počátečním temným scénářům neustále zlepšuje. Lukášovi a všem, kteří o něj pečují a pomáhají mu znovu se postavil na nohy (a to doslova a do písmene), přejeme příjemné prožití Vánočních svátků a vše dobré.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…