Ve VTÚ se konal technologický workshop pro složky integrovaného záchranného systému

01.11.2015 12:05

Prezentace komplexního řešení v provozování bezpilotních prostředků! To bylo stěžejní téma technologického workshopu pro složky integrovaného záchranného systému, který pořádal Vojenský technický ústav, s. p. ve spolupráci se společnostmi Mobilicom – Veracomp s.r.o. a TTC Telekomunikace s.r.o. ve středu 21. října 2015.

Ve VTÚ se konal technologický workshop pro složky integrovaného záchranného systému
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

Úvodní část pracovního jednání odborných pracovníků jak ze složek integrovaného záchranného systému, tak i Letecké služby Policie ČR patřila prezentacím. Nejprve se ujal slova ředitel státního podniku VTÚ Mgr. Jiří Protiva a přítomné seznámil nejen s širokým portfoliem tří odštěpných závodů, ale také s aktuálně řešenými tématy, včetně těch, které reagují na stávající bezpečnostní rizika. Následně představil Ing. Jiří Kuzdas, ředitel úseku speciálních zástaveb a bezpilotních systémů Vojenského technického ústavu letectva a protivzdušné obrany, řadu bezpilotních prostředků, které od roku 1983 toto pracoviště vyvíjí a vyrábí. Počínaje tzv. Experimentem 50, konče bezpilotním rotorovým univerzálním prostředkem (BRUS).

Profesní gradace workshopu pokračovala vystoupením zástupců společnosti Mobilicom, kteří představili unikátní síťové řešení, jenž kombinuje technologie 4G-LTE s mobilní síťovou technologií MESH a nabízí zabezpečenou bezdrátovou komunikaci bez závislosti na jakékoliv infrastruktuře. Neméně zajímavá byla i prezentace společnosti TTC Telekomunikace neboli tradičního dodavatele komunikačních řešení, cílená do oblasti bezpilotních prostředků, respektive popisující sofistikovanou komunikační podporu jejich činnosti.

Program technologického workshopu poté pokračoval praktickými ukázkami v areálu odštěpného závodu VTÚLaPVO Praha - Kbely. Přítomní shlédli nasazení bezpilotního prostředku BRUS v různých situacích leteckého monitoringu a za použití různých prvků technické podpory. „Prezentované systémové řešení související s činností bezpilotních prostředků nás velmi zaujalo. Předpokládáme, že se se zaměstnanci VTÚ v řádu týdnů opět sejdeme a v odborné diskusi budeme pokračovat,“ řekli na závěr příslušníci Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…