Večer s českou diplomacií a prohlídkou Černínského paláce

23.08.2017 8:50

V pátek 1. září 2017 se na Ministerstvu zahraničních věcí poprvé uskuteční Večer s českou diplomacií, v jehož rámci může veřejnost navštívit prostory a zahradu Černínského paláce a zúčastnit se diskusních panelů na zahraničně politická témata s vedoucími českých zastupitelských úřadů v zahraničí.

Večer s českou diplomacií a prohlídkou Černínského paláce
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Večer s českou diplomacií navazuje na úspěšné Dny otevřených dveří v Černínském paláci. Jeho zpřístupnění je letos nově spojeno s každoročním konáním porady českých velvyslanců, která se bude konat od 28. srpna do 1. září.

Veřejnost bude moci navštívit sídlo MZV ČR v pátek 1. září 2017 od 16 do 20 hodin (poslední vstup do interiérů je možný ve 20 hodin). Návštěvníkům bude umožněno nahlédnout do nejzajímavějších a nejcennějších prostor barokního Černínského paláce, včetně bytu Jana Masaryka a přilehlé zahrady. Vstup je volný, bez nutnosti předchozí registrace. V zahradách paláce vystoupí Malostranské komorní kvarteto MAKOM a proběhne prezentace nevládních a neziskových organizací, včetně propagace fair trade, a ukázka nových diplomatických vozů značky Škoda.

V případě zájmu mají návštěvníci možnost zúčastnit se i diskuzních panelů s českými diplomaty, ale pouze po předchozí registraci. Ta je možná na těchto odkazech:

  • Beseda ke knize „Chvála oportunismu“ (ZDE)
  • „Budoucnost EU pohledem klíčových voleb“ (ZDE)
  • „České antarktické aktivity a Smlouva o Antarktidě“ (ZDE)
  • „Globální změna klimatu a Rámcová úmluva OSN o změně klimatu“ (ZDE)

Vstup na panely bude možný pouze pro předložení průkazu totožnosti.

Program Večeru s českou diplomacií

  • 16:00–20:00: Zpřístupněny historické prostory Černínského paláce (poslední vstup umožněn ve 20:00) 18:00–18:50: Beseda ke knize „Chvála oportunismu“ (Velký sál), účastníci: Marek Toman (autor knihy Chvála oportunismu), Jakub Dürr (náměstek MZV), moderátor: Juraj Koudelka (zástupce ředitele Odboru polického plánování MZV)
  • 19:00–20:30: Hlavní diskuzní panel: „Budoucnost EU pohledem klíčových voleb“ (Velký sál), účastníci: Petr Drulák (velvyslanec v Paříži), Hana Hubáčková (velvyslankyně v Římě), moderátor: Lubomír Zaorálek (ministr zahraničních věcí)
  • 19:00–20:30: Paralelní diskuzní panely: „České antarktické aktivity a Smlouva o Antarktidě“ (Galerie), účastníci: Daniel Nývlt (Geografický ústav, Přírodovědecká fakulta MUNI), moderátor: Petr Válek (zástupce náměstka a ředitel Mezinárodněprávního odboru MZV) a „Globální změna klimatu a Rámcová úmluva OSN o změně klimatu“ (Galerie), účastníci: Michal V. Marek (ředitel CzechGlobe), moderátor: Pavel Zámyslický (ředitel Odboru energetiky a ochrany klimatu MŽP)
  • 16:00–21:30: Malostranské komorní kvarteto MAKOM, Prezentace nevládních a neziskových organizací, včetně propagace fair trade, Prezentace nových diplomatických vozů Škoda (Zahrada Černínského paláce)

Další informace

  • Vstup volný. S ohledem na omezené parkovací možnosti v okolí doporučujeme návštěvníkům cestovat MHD.
  • Prohlídková trasa trvá zhruba 60 minut.
  • Fotografování a filmování je v prostorách Černínského paláce povoleno.
  • Z bezpečnostních důvodů nebude do Černínského paláce umožněn vstup osobám s velkými zavazadly a kočárky.
  • Zájemci o návštěvu Černínského paláce musí při vstupu počítat s bezpečnostní kontrolou.
  • Do zahrady je možné vstoupit také samostatným vchodem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …