Velehrad 2014: Večer lidí dobré vůle

03.07.2014 17:19

Patnáctý ročník, kterým si připomínáme Rok rodiny, bude hostit legendárního zpěváka Václava Neckáře s bratrem Janem, mladé a talentované zpěvačky Ewu Farnou, Markétu Konvičkovou a Elis, Jiřího Pavlicu s Hradišťanem, Filharmonii Bohuslava Martinů Zlín pod vedením šéfdirigenta Stanislava Vavřínka, domácí pěvecký sbor ze Stojanova gymnázia a zahraničí zastoupí pěvecký sbor z africké Zambie. Koncertem provedou Barbora Černošková a Filip Tomsa.

Velehrad 2014: Večer lidí dobré vůle
Foto: Archiv
Popisek: Velehrad

Během večera budou divákům a posluchačům představeny tři charitativní projekty, na které může každý přispět formou DMS VELEHRAD. Pro rok 2014 jsou vybrány: Popálky o.p.s., DEBRA ČR a Nadační fond ADIUVARE.

Velehradské Dny lidí dobré vůle odkrývají nabitý program

Ve dnech 4. a 5. července bude obec Velehrad dějištěm tradičních Dnů lidí dobré vůle. Letošní patnáctý ročník je navíc součástí Mezinárodního roku rodiny, který připomene i programová novinka – Mladí fandí rodině. Velehradské oslavy se konají každoročně u příležitosti cyrilometodějského svátku Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje a nabízejí bohatý program pro malé i velké.

Pátek pro děti i dospělé

V pátek 4. července nabídnou organizátoři návštěvníkům každoroční projekty jako Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré, tentokrát i s živými pejsky, Soutěž ve fotbalových dovednostech a pingpongový turnaj s Orlem, Ruční přepisování Bible, Mezinárodní setkání vozíčkářů či zajímavé výstavy a vernisáže v prostorách Stojanova gymnázia. Soutěživým dětem i dospělým je určena fotografická soutěž nebo rodinná cestovatelská hra Velehradský pas. Součástí nabitého programu budou také hry a soutěže, dětská představení nebo interaktivní workshopy. To vše proběhne za účasti významných představitelů společenského a politického života.

NOVINKA: Mladí fandí rodině - pestrý program nejen pro mladé

Velehradský projekt „Mladí fandí rodině“ přinese návštěvníkům Dnů lidí dobré vůle písně a svědectví známých tváří české hudební scény, jako je Láďa Křížek, Markéta Konvičková, Eliška Mrázová (Elis), Ewa Farna či muzikál Godspel, dále rozhovory s mladými páry, pěstounskou rodinou, se starším manželským párem a dalšími osobnostmi, jejichž pojítkem je rodina. Chybět nebude ani další doprovodný program v podobě deskových her, kosmetické poradny a líčení, vystoupení parkour, stolního fotbalu, pétanque apod. Na své si zkrátka přijde každý … samozřejmostí bude také příležitost ke zpovědi či osobnímu rozhovoru.
Zajímavostí pak bude fotokoutek s motorkou papeže Františka. Stroj zvučného jména Harley Davidson dostal papež loni v červnu přímo od výrobce, který slavil 110. výročí od založení značky. Na Velehradě se bude moci každý s touto slavnou motorkou vyfotit a domu si odnést památku – fotografii.

Fotografická soutěž spuštěna!

Fandi rodině, vyfoť a vyhraj iPhone, notebook a další skvělé ceny. Velká fotografická soutěž Mladí fandí rodině probíhá až do 23. června. Více na www.velehrad.eu nebo Facebooku „Mladí fandí rodině“.

Dny lidí dobré vůle 2014 vyvrcholí v sobotu 5. července na nádvoří před bazilikou Slavnostní poutní mší svatou. Záštitu nad projektem Dny lidí dobré vůle převzali olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák.

Novinky na webových stránkách www.velehrad.eu nebo na Facebooku – Dny lidí dobré vůle a Mladí fandí rodině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…