Veřejný ochránce práv: Diskuze o problémech v činnosti soudních znalců

13.12.2016 11:03

V úterý 13. 12. pořádají ministr spravedlnosti Robert Pelikán a zástupce ombudsmanky Stanislav Křeček kulatý stůl „Vybrané problémy znalecké agendy“.

Veřejný ochránce práv: Diskuze o problémech v činnosti soudních znalců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupce Veřejného ochránce práv Stanislav Křeček

V Kanceláři veřejného ochránce práv se sejdou zástupci krajských soudů  – předsedové a místopředsedové soudů a vedoucí oddělení znalců a tlumočníků na krajských soudech. Cílem je sjednocení praxe v tzv. znalecké agendě a sdílení zkušeností.

Z pohledu veřejného ochránce práv je činnost soudních znalců jedním z faktorů ovlivňujících nejen soudnictví, ale i každodenní život. Zástupce ombudsmanky se při šetření podnětů setkává se stížnostmi na činnost znalců a na průtahy v soudních řízeních způsobené průtahy při zpracování znaleckých posudků. Právě poznatky z šetření jednotlivých případů budou tématem úvodní části setkání. Doplní ji poznatky ze správních řízení ve věcech znalců z pohledu Ministerstva spravedlnosti. Hovořit se však bude také o aktuálním stavu návrhu zákona o soudních znalcích, aplikační praxi kontrolního řádu apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.