Víte, kdy je skutečně výhodné si půjčit? Ať už nám reklamy tvrdí, co chtějí...

20.10.2016 10:59

Peníze a jejich dostatek, to je věčné téma. Reklamy nás ponoukají k tomu, abychom si půjčili kdykoli něco chceme. To ale samozřejmě není příliš rozumné. Jsou však situace, kdy by bylo nerozumné naopak nevyužít dané příležitosti. Samozřejmě ne každý je v situaci, kdy si může vypůjčit od přátel. Někdy ani naši známí prostě momentálně nedisponují dostatečnou částkou.

Víte, kdy je skutečně výhodné si půjčit? Ať už nám reklamy tvrdí, co chtějí...
Foto: Archiv Hyperia
Popisek: Víte, kdy je skutečně výhodné si půjčit?

Kdy je nejvýhodnější si půjčit?

1. Mimořádně výhodné nabídky

Především tehdy, když máte příležitost pořídit si něco, co určitě budete potřebovat. Nebo díky čemu vyděláte další peníze. Jako příklad si vezměme třeba jen Facebook: existuje na něm mnoho skupin, ve kterých lidé nabízejí věci k prodeji. Někdy jsou to maličkosti, jako nádobí, talíře nebo šaty. Jindy zde však můžete narazit na mimořádně výhodné nabídky nábytku, spotřebičů a jiného vybavení do domácnosti. Někdy se zde dá koupit dokonce i auto, ovšem tady už je možná lepší spolehnout se na profesionální prodejce, nebo aspoň poradenství nějakého automechanika.

Lidé se takto zbavují majetku zejména tehdy, když se po studiích stěhují, nebo když jedou na zkušenou do zahraničí. V takových chvílích pro ně může být výhodnější vše rozprodat, než zařizovat převoz nebo úschovu. A právě to je Vaše chvíle! Ať už jste vybaveni vlastními úsporami nebo výhodnou půjčkou bez doložení příjmu.

2. Dítě – nová fáze života mladých rodičů

V životě každého obvykle dřív nebo později přijde chvíle, kdy se narodí první dítě. V takové situaci je jasné, že pro něj budete chtít to nejlepší. Když nejsou po ruce známí nebo příbuzní, je třeba znenadání pořídit celkem dost věcí. Dosavadní bydlení také často přestane stačit, popř. je třeba myslet na rekonstrukci nebo úpravy současného bytu.

3. Úprava by?dlení

Pokud aktuálně peníze nemáte, nevadí. Úroky nejsou příjemná věc, je však pravda, že v současnosti si můžete půjčit výhodně. Ekonomika navíc roste, takže se objevují nová a nová pracovní místa. Případné nezaměstnanosti se tedy obávat také nemusíte – práce přibývá.

Nabídka půjček na jakékoliv účely je široká. Například půjčka před výplatou, u které trvá vyplnění online žádosti a následné schválení řádově několik minut. Tato a podobné půjčky  jsou výhodné ještě v tom, že nemusíte nijak dokládat, na co peníze chcete použít. Půjčit si v obou případech můžete i kolem 4 500 Kč. Klidně ale i jen 500 Kč. Půjčit si můžete na 1-30 dnů.

4. Nábytek nebo auto

Půjčka na bydlení přijde vhod, i když chcete trochu rekonstruovat své bydlení. Nebo pokud chcete pořídit nové vybavení. Výhodou je, že za splacení úvěru neručíte celou svou nemovitostí jako u hypotéky. Tyto půjčky jsou dostupné také v případě, kdy už jednu hypotéku máte… popř. když zatím ještě nemovitost, kterou byste mohli ručit, nemáte.

Na nové auto, rekonstrukci nebo bydlení si můžete půjčit i v Cetelemu. Cetelem půjčuje až do výše 1 milionu Kč! A půjčuje i na nábytek nebo auto ojeté. Proč zmiňujeme právě Cetelem? Protože nabízí Výhodný úrok – začíná na 5,90 %. To je dost slušná nabídka.

Když už si půjčit, tak výhodně

Když máte možnost využít peníze tak, že Vám to přinese mnohem víc nebo se tak vyhnete velkému maléru, nejvýhodnější řešení najdete online. Zkuste web hyperfinance.cz. Najdete tam srovnání mnoha nabídek od bank i nebankovních společností. Vyberte si tu nejlepší – k tomu Vám pomohou i zkušenosti a recenze ostatních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…