Vítěze Mezinárodní soutěže Concertino Praga uslyšíte na jejich jihočeském turné

08.06.2017 17:38

Laureáti 51. ročníku prestižní Mezinárodní soutěže Concertino Praga, kterou pořádá Český rozhlas, předvedou své výkony 9. června ve Smetanově síni Obecního domu v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu a následně vyrazí na turné v rámci Jihočeského festivalu Concertino Praga.

Vítěze Mezinárodní soutěže Concertino Praga uslyšíte na jejich jihočeském turné
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Soutěž představuje talentované světové interprety klasické hudby nastupující generace. Mladí hudebníci z Běloruska, Bulharska, České republiky, Izraele, Kanady, Lotyšska, Maďarska, Ruska, Slovinska, Španělska a Ukrajiny do soutěže vstoupili také letos díky zaslaným nahrávkám. Z těch vybrala ty nejlepší sedmičlenná mezinárodní porota zkušených umělců.

Svými výkony předčili ostatní soutěžící Uliana Zhivitckaia z Ruska ve hře na flétnu, Timofei Iakhnov z Ruska v kategorii Hoboj, Andrey Ryazantsev také z Ruska bravurním ovládnutím klarinetu a tuzemský talent klasické hudby Adam Plšek v kategorii FagotProhlédněte si kompletní výsledkovou listinu 51. ročníku soutěže.

„Rok co rok se zrodí díky festivalu Concertino Praga nové hvězdy klasického nebe. Přeji všem, aby bez ohledu na to, z jaké země pocházejí, našli společnou hudební řeč a užili si všechny momenty spojené s účastí na tomto festivalu. Návštěvníkům koncertů pak přeji nezapomenutelné hudební zážitky,“ zve příznivce klasické hudby generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Slavnostní koncert v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu čeká laureáty soutěže 9. června ve Smetanově síni Obecního domu v Praze a řídit ho bude Chuhei Iwasaki.
Online prodej vstupenek byl již zahájen. 

Mladí hudebníci následně vyrazí na turné. Jihočeský festival Concertino Praga je zavede do koncertních sálů a na zámky čtyř měst.

12. června 17.00 | Český Krumlov | Zámek – Maškarní sál
13. června 17.00 | Bechyně | Zámek – Vokův sál
14. června 19.00 | Třeboň | Schwarzenberská hrobka
16. června 19.00 | Jindřichův Hradec | Zámek – Rytířský sál 

Veškeré informace nabízí kompletní program koncertní řady.

Posluchači Českého rozhlasu budou mít možnost vychutnat si koncerty z Obecního domu a Jindřichova Hradce současně ze svého domova v přímém přenosu stanice Vltava. Ostatní vystoupení turné po jižních Čechách odvysílá Český rozhlas ze záznamu.

Potěšení z kvality a nasazení letošních účastníků vyjádřila také ředitelka Výroby Českého rozhlasu Kateřina Konopásková: „Setkání s mladými lidmi z celého světa, kteří se rozhodli věnovat svou píli, ambice a talent hudebnímu umění, je povzbuzující pro každého, kdo sleduje nejistý vývoj kultury a umění v tomto hodnotově rozkolísaném světě“.

Těší nás váš zájem o nastupující talenty klasické hudby!
Více informací na webu Concertino Praga

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…