Vláda: Bledské strategické fórum se zaměří na budoucnost Evropy po brexitu a pandemii covid-19

28.08.2020 16:09

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš se spolu s ministrem zahraničních věcí Tomášem Petříčkem a ředitelem Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost Karlem Řehkou zúčastní 15. ročníku Bledského strategického fóra.

Vláda: Bledské strategické fórum se zaměří na budoucnost Evropy po brexitu a pandemii covid-19
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Premiér Andrej Babiš a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček budou ve slovinském městě Bled v pondělí 31. srpna 2020 reprezentovat Českou republiku na 15. ročníku strategického fóra. Letošní ročník prestižního debatního klubu středoevropských politických špiček se zaměří na budoucnost Evropy po brexitu a pandemii covid-19. Panel ministrů zahraničních věcí se bude zabývat zkušenostmi jednotlivých zemí s regionální spoluprací během koronavirové pandemie, jak by bylo možné tuto spolupráci zlepšit, jaká byla největší úskalí opatření proti šíření pandemie koronaviru a jaké jsou největší výzvy v zabezpečení infrastruktury v oblasti energií, mobility a digitalizace.

Bledské strategické fórum umožňuje politickým lídrům, odborníkům i veřejnosti diskutovat nad aktuálními otázkami. Každý ročník se zaměřuje na nejzásadnější události a výzvy, kterým za uplynulý rok čelily státy ve střední a jihovýchodní Evropě. Při této příležitosti si zúčastnění hosté na vysoké úrovni mohou vyměňovat názory a zkušenosti a hledat inovativní řešení na současné i budoucí výzvy. Fórum zároveň poskytuje jedinečnou příležitost pro jednání a spolupráci v regionálním i světovém měřítku.

Termín:
31. srpna 2020

Program:
  9:25 – family foto
  9:30 – zahájení Bledského strategického fóra
10:00 – jednání formou interaktivní diskuse na téma Evropa po brexitu a covid-19
11:40 – bilaterální jednání předsedy vlády ČR s předsedou vlády Maďarska
12:15 – oběd podávaný slovinským premiérem Janezem Janšou u příležitosti konání Bledského strategického fóra
14:00 – bilaterální jednání předsedy vlády ČR Andreje Babiše s předsedou vlády Slovinské republiky Janezem Janšou
15:15 – závěrečný komentář předsedy vlády pro média

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…