Vláda: Bledské strategické fórum se zaměří na budoucnost Evropy po brexitu a pandemii covid-19

28.08.2020 16:09

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš se spolu s ministrem zahraničních věcí Tomášem Petříčkem a ředitelem Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost Karlem Řehkou zúčastní 15. ročníku Bledského strategického fóra.

Vláda: Bledské strategické fórum se zaměří na budoucnost Evropy po brexitu a pandemii covid-19
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Premiér Andrej Babiš a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček budou ve slovinském městě Bled v pondělí 31. srpna 2020 reprezentovat Českou republiku na 15. ročníku strategického fóra. Letošní ročník prestižního debatního klubu středoevropských politických špiček se zaměří na budoucnost Evropy po brexitu a pandemii covid-19. Panel ministrů zahraničních věcí se bude zabývat zkušenostmi jednotlivých zemí s regionální spoluprací během koronavirové pandemie, jak by bylo možné tuto spolupráci zlepšit, jaká byla největší úskalí opatření proti šíření pandemie koronaviru a jaké jsou největší výzvy v zabezpečení infrastruktury v oblasti energií, mobility a digitalizace.

Bledské strategické fórum umožňuje politickým lídrům, odborníkům i veřejnosti diskutovat nad aktuálními otázkami. Každý ročník se zaměřuje na nejzásadnější události a výzvy, kterým za uplynulý rok čelily státy ve střední a jihovýchodní Evropě. Při této příležitosti si zúčastnění hosté na vysoké úrovni mohou vyměňovat názory a zkušenosti a hledat inovativní řešení na současné i budoucí výzvy. Fórum zároveň poskytuje jedinečnou příležitost pro jednání a spolupráci v regionálním i světovém měřítku.

Termín:
31. srpna 2020

Program:
  9:25 – family foto
  9:30 – zahájení Bledského strategického fóra
10:00 – jednání formou interaktivní diskuse na téma Evropa po brexitu a covid-19
11:40 – bilaterální jednání předsedy vlády ČR s předsedou vlády Maďarska
12:15 – oběd podávaný slovinským premiérem Janezem Janšou u příležitosti konání Bledského strategického fóra
14:00 – bilaterální jednání předsedy vlády ČR Andreje Babiše s předsedou vlády Slovinské republiky Janezem Janšou
15:15 – závěrečný komentář předsedy vlády pro média

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…