Vláda podpořila český průmysl na Mezinárodním strojírenském veletrhu

14.09.2015 19:00

Podpora průmyslu a tvorby nových pracovních míst patří mezi jeden z hlavních závazků kabinetu Bohuslava Sobotky. Své kroky se proto vláda rozhodla podpořit v pondělí 14. září 2015 svým zasedáním na brněnském Mezinárodním strojírenském veletrhu.

Vláda podpořila český průmysl na Mezinárodním strojírenském veletrhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka a další členové vlády následně vystoupili na Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR, prohlédli si veletrh a zúčastnili se slavnostního zahájení veletrhu.

Vláda na svém zasedání hovořila o stávající a připravované podpoře průmyslu, o aktivitách v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání a o opatřeních Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na podporu technického vzdělávání.

Premiér Bohuslav Sobotka následně na Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ve svém projevu shrnul kroky vlády na podporu hospodářského růstu a oživení české ekonomiky. Vyzdvihl mimo jiné zavedení Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti, úspěšné schválení všech operačních programů České republiky, obrat v oblasti podpory exportu či důležitost rozvoje digitální ekonomiky a egovernmentu.

Po sněmu předseda vlády Bohuslav Sobotka a členové vlády navštívili několik pavilonů veletrhu, kde se pozdravili s vystavovateli a prohlédli si exponáty. Následně se zúčastnili slavnostního zahájení 57. Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…