Vláda se vrátí k projednávání plánu úkolů v oblasti bydlení v sociálně vyloučených lokalitách

15.01.2017 18:13

Materiál předkládá ministr Jan Chvojka společně s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou. Vláda jej znovu projedná na svém pravidelném zasedání v pondělí 16. ledna.

Vláda se vrátí k projednávání plánu úkolů v oblasti bydlení v sociálně vyloučených lokalitách
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Plán plnění usnesení vlády ze dne 27. července 2016 č. 669 k problémům spojeným s bydlením sociálně vyloučených a návrhům jejich řešení a k usnesení vlády č. 670 k identifikaci problémů v oblasti bydlení
Vláda uložila úkoly ve třech základních oblastech: 1. přiměřenost a účelnost vyplácených dávek na bydlení (předražené nájmy, vysoké další náklady na bydlení), 2. standardy bydlení v širokém smyslu (stavebně-technické, hygienické a požárně-bezpečnostní) a 3. vymahatelnost povinností vlastníka bytu, zejména vůči společenstvím vlastníků jednotek.
Materiál popisuje proběhlé nebo probíhající aktivity jednotlivých rezortů, včetně aktuálně projednávaných souvisejících legislativních změn. V oblasti dávek na bydlení předložila dotčená ministerstva (MPSV, MMR) konkrétní přehled legislativních a nelegislativních kroků, které zajistí splnění uložených úkolů. V oblasti vymahatelnosti povinností vlastníka bytu jsou sumarizovány širší souvislosti zvažovaných i aktuálně projednávaných návrhů změn legislativní úpravy. V široké oblasti standardů bydlení jsou shrnuty možnosti dosavadní právní úpravy v jednotlivých oblastech a výsledky proběhlých mezirezortních jednání. Předpokládá se aplikace těchto standardů bydlení pro posuzování nároku na dávky na bydlení. K definici takového standardu bude pokračovat mezirezortní diskuze.

Návrh změn Statutu a Jednacího řádu Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí


Primárním důvodem změn je reorganizace Policie ČR a z ní vyplývající zrušení Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality, respektive zřízení nové Národní centrály proti  organizovanému zločinu. Dále dojde k navýšení současného počtu členů Rady na 19 členů, což reflektuje žádost prezidenta České lékárnické komory o doplnění zástupce profesních komor zřízených zákonem. V neposlední řadě budou provedeny technické změny vyplývající z praktických poznatků dosavadního fungování Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …