Vláda zasedne v pondělí, poté se sejde se Svazem měst a obcí

08.07.2016 19:47

V pondělí 11. července 2016 se uskuteční od 9.00 hodin jednání vlády. Vládní kabinet v čele s předsedou vlády ČR Bohuslavem Sobotkou se poté ve 14.00 sejde k již třetímu společnému zasedání se zástupci Svazu měst a obcí ČR.

Vláda zasedne v pondělí, poté se sejde se Svazem měst a obcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády

Program jednání vlády

  • Odůvodnění veřejné zakázky s názvem Zajištění provozu Systému elektronického mýta po roce 2016, předkládá: ministr dopravy
    Ministr dopravy na jednání vlády představí argumenty k veřejné zakázce na zajištění výběru mýta po vypršení smlouvy s firmou Kapsch ke konci letošního roku.
  • Akční plán pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v rozhodovacích pozicích na léta 2016 – 2018, předkládá ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu
    Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu vládě předloží akční plán, který by měl vést k vyrovnanějšímu zastoupení žen v politice, ale i v čelech firem a v dalších funkcích veřejného zájmu.
  • Zprávu o plnění Koncepce sociálního bydlení České republiky 2015-2025 za rok 2015, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí
    Ministryně práce a sociálních věcí představí, kolik z deseti vytyčených cílů pro rok 2015 bylo v oblasti sociálního bydlení splněno. Hlavní vizí Koncepce sociálního bydlení, schválené vládou v říjnu roku 2015, je vytvoření nového systému, který bude navazovat na současný systém intervencí ze strany státu, krajů a obcí v oblasti bydlení, sociálních služeb a sociálních dávek v podobě zákona o sociálním bydlení.
  • Dvoustrannou zahraniční rozvojovou spolupráci v roce 2017 a střednědobý výhled jejího financování do roku 2019, předkládá: ministr zahraničních věcí.
    Hlavním tématem bude otázka zvýšení prostředků vynaložených na zahraniční rozvojovou spolupráci pro rok 2017. Rozpočet na zahraniční rozvojovou spolupráci, humanitární pomoc a transformační spolupráci by podle ministerstva zahraničí měl růst též v letech 2018–2019.
  • Novelu zákona o veterinární péči, předkládá: ministr zemědělství
    Cílem návrhu zákona je zajištění ochrany zdraví osob a zvířat a snížení administrativní náročnosti pro chovatele v případech, kdykoliv je to při zachování nezbytných veterinárních požadavků na chov a zdraví zvířat a na živočišné produkty možné.
  • Strategii rozvoje zemského digitálního televizního vysílání, předkládá: ministr průmyslu a obchodu
    Strategie usiluje o včasné řešení budoucnosti jediné bezplatné televizní platformy, která je ohrožena kvůli vzájemnému přeshraničnímu rušení televizního vysílání a provozu datových mobilních sítí.

Kompletní program schůze vlády najdete na www.vlada.cz.

Témata jednání vlády se zástupci Svazu měst a obcí ČR

  • stav přípravy a čerpání evropských fondů, související problematika zadávání veřejných zakázek
  • připravovaný zákon o vodách, informace o realizaci opatření pro boj se suchem
  • podpora sportu, předškolní vzdělávání, novela školského zákona (schválená a připravovaná)
  • zákon o sociálním bydlení, doplatek na bydlení
  • připravovaný zákon o odpadech

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …